Digidexo.com

Faktaark om virkningene av alkohol

Faktaark om virkningene av alkohol


I århundrer har alkohol vært en integrert del av mange samfunn. Øl, vin, champagne og brennevin er alle alkoholholdige drikkevarer. I små doser, skaper alkohol en euforisk følelse som gir mulighet til å være mer uhemmet med atferd. Men over tid, kan kontinuerlig alkoholbruk skaper alvorlige bivirkninger.

Effekter ved lave doser

I lave doser, er alkohol ikke livstruende, med mindre du har en medisinsk tilstand som ikke tillater alkoholforbruk. Egentlig leger fra University of Calgary hevder at moderat alkoholforbruk kan bidra til å redusere hjertesykdom. Ved lave doser, skaper alkohol en beroligende effekt. På dette stadiet, bivirkninger inkluderer langsomme reflekser, reduksjon av koordinasjon og konsentrasjon tap. Lavdose alkoholnivå i blodet er generelt ansett for å være 0,01 til 0,03.

Effekter på middels Doser

Forskjellen mellom dosene er forskjellig for hver drikker. Hvor fort kroppen reagerer på alkohol varierer ut fra kroppen din størrelse, vekt, alder, stoffskifte og den generelle helsen til dine organer. Kombinere andre legemidler kan påvirke hvordan kroppen din reagerer på alkohol. På middels doser, begynner kroppens sentralnervesystem å stenge ned. På dette stadiet, bivirkninger inkluderer sløret tale, døsighet, endrede følelser og sansetap. Medium dose alkoholnivå i blodet er generelt ansett for å være 0,04 til 0,07.

Effekter ved høye doser

Definisjonen av en svært beruset person varierer ut fra hvem du konsultere. Men amerikanske politiet definerer rus som en person med et alkoholnivå på 08 prosent eller høyere. Kontinuerlig drikking etter å ha nådd et alkoholnivå på 0,08 kan føre til alvorlige bivirkninger, inkludert alvorlige tap av konsentrasjon og koordinasjon, pustevansker og oppkast. Overdreven drikking på dette punktet kan føre til alkoholforgiftning. Effektene av alkoholforgiftning omfatter permanent hjerneskade, alkoholforgiftning, bevisstløshet, koma og til slutt død.

Helseeffekter

Over tid, begynner kontinuerlig alkohol til å ha en ugunstig virkning på kroppen. Alkoholforbruket direkte påvirker hjernen, ryggmargen og hjerte. Leveren må jobbe overtid for å forbrenne alkohol i blodet. Langsiktige effekter av alkohol misbruk inkluderer leddgikt, hjertesykdom, leversykdom, nyresykdom, nervøse lidelser, kreft, hyperglykemi, hypoglykemi og psykologiske forstyrrelser, som depresjon, angst og søvnløshet. Kontinuerlig bruk av alkohol skaper også en avhengighet av alkohol, noe som kan føre til alkoholisme og avhengighet.

Sosiale virkningene

Over tid, kan alkoholbruk påvirker dine relasjoner. Alkoholavhengighet skaper den mentaliteten at kroppen din ikke kan fungere uten alkohol. Alkohol blir en motivator for å gjøre noe, mens du begynner å forsømme andre ansvarsområder. Alkoholikere rapporterer ofte tilfeller av dårlig ytelse på jobb eller skole, juridiske spørsmål, tilbaketrekning fra familie og venner, og konstant emosjonelle ubalanser, som humørsvingninger, tap av kontroll, tap av interesse og voldelige raser.