Digidexo.com

Holistiske behandlinger for Fibromyalgi

Fibromyalgi er en kronisk tilstand som fører til overfølsomhet for smerte og uvanlig tretthet. De med fibromyalgi opplever ofte smerter over hele kroppen. Smerten kan være i sener, leddbånd og muskler. Også har de ømme punkter plassert på ulike steder på kroppen. Flere helhetlig behandling kan brukes for å lindre symptomene på fibromyalgi. Målet for de fleste holistiske behandlinger er å hjelpe kroppen til å helbrede seg selv.

Massasjeterapi

Massasje terapi er en behandling som innebærer å manipulere de myke vev og muskler i kroppen for å bedre blodsirkulasjonen og stoffskiftet. Det kan også hjelpe til med strømning av forskjellige næringsstoffer gjennom kroppen og kan hjelpe kroppen kvitte seg med avfall mer effektivt. I tillegg slapper massasje musklene ved å lindre spenninger, øker kroppens produksjon av naturlige smertestillende midler og forbedrer omfanget av bevegelse i ulike leddene. Massasje terapi kan være gunstig for fibromyalgi lider fordi det kan bidra til å øke fleksibilitet og også redusere morgenstivhet forbundet med fibromyalgi. Dessuten kan massasje terapi bidra til å redusere søvnproblemer for fibromyalgi lider.

Kiropraktikk manipulasjoner

Kiropraktorer justere ryggraden innretting i et forsøk på å redusere smerte i hele kroppen. Gjennom manipuleringer, kan ryggraden være i stand til å bevege seg lettere og med mindre smerte. Chiropractic omsorg kan bidra til å øke smerte toleranse. Personer med fibromyalgi har ofte intense nakke-og ryggsmerter og kiropraktikk omsorg kan bidra til å redusere disse smertene ved riktig å justere ryggraden.

Akupunktur

Akupunktur er en behandlingsmetode som innebærer å sette små nåler på forskjellige punkter på kroppen for å gjenopprette kroppens livskraft balanse. Når nålene er satt inn, kan den praktiserende manipulere eller vri nålene på en slik måte for å fremme frigjøring av endorfiner inn i pasientens blodstrøm. Nålene bidra til å endre blodstrømmen og også normalisere de nevrotransmitter nivåer i ryggmargen og hjernen, som kan redusere smerte signaler sendes til hjernen. Motstridende bevis eksisterer rundt nytten av akupunktur for fibromyalgi pasienter. Men har noen studier funnet at akupunktur hjelper til å lindre smerter forbundet med fibromyalgi og det reduserer også depresjon og tretthet i tillegg.

En variant form av akupunktur kalles electroacupunture, som også omfatter innsetting av nåler inn i kroppen. Men i dette tilfelle blir de nåler som er koblet til liten ledning som overfører elektrisk strøm gjennom legemet.

En annen variant form for akupunktur er laser akupunktur. Denne formen ikke involverer nåler i det hele tatt; I stedet bruker den lasere for å stimulere forskjellige punkter på kroppen.

Biofeedback

Biofeedback er en avspenningsteknikk som benytter elektronisk utstyr for å analysere kroppens ulike reaksjoner på stress. Det elektroniske utstyret registrerer hjertefrekvensen, muskelspenninger, svette produksjon, temperatur og pustemønster. Teorien bak biofeedback er at pasienter som er informert om hvordan kroppene deres reagerer på stress kan ta skritt for å kontrollere de svarene gjennom visualisering og bevisst forhold til kroppens reaksjoner. Biofeedback kan hjelpe fibromyalgi lider ved å redusere generelle smerter og ømme punkt smerte. Det kan også bidra til å redusere søvnproblemer og forbedre daglig fungering.