Digidexo.com

Tegn og symptomer på leversykdom

Når leveren blir skadet av leversykdom, det vil miste noe av sin evne til å fungere på riktig måte. Men mye som mange organer i kroppen, ikke leveren har kapasitet til å reparere seg selv. Hvis det er en evigvarende skade finner sted til dette organet, vil leveren begynner å arr og slutte å fungere som man trenger. Dette vil påvirke helsen til den enkelte og føre med seg visse tegn og symptomer som kan være vanskelig å håndtere.

Blåmerker

En av de mest utbredte tegn og symptomer på leversykdom er blåmerker. De fleste som lider av leversykdom lett får blåmerker.

Fatigue

Mange mennesker som opplever noen form for leversykdom vil også lider av en ganske betydelig mengde av utmattelse og tretthet.

Kvalme

Kvalme er et annet tegn, og det er for det meste på grunn av at leveren ikke fungerer på riktig måte for å produsere galle brukt i fordøyelsen, så vel som for å kontrollere nivået av sukker eller proteiner i blodet.

Vekttap

Som person lider med leversykdom, vil han ofte oppleve tegn på vekttap. Denne spesielle symptom er mer et symptom på et annet symptom (kvalme eller kvalme) som gjør en person ikke ønsker å spise.

Hevelse

En rekke personer som lider av leversykdom vil også oppleve noen hevelse i bena eller enda magen, som et resultat av væskeretensjon.

Ubehag

Noen mennesker vil ha en viss mengde smerte og ubehag i og rundt mageregionen.

Gulsott

En annen ganske vanlig symptom på leversykdom er en gulfarging av hud og øyne, også kjent som gulsott. Som giftstoffer i blodet begynner å heve (på grunn av leverens manglende evne til å fjerne dem), vil en person begynner å slå gulaktig.