Digidexo.com

Sklerose Diagnose

Multippel sklerose er en sykdom i nervesystemet skade skjede membranen som dekker nervene. Skaden fører til interferens mellom hjernen og signaler sendes til nerver. Diagnosen er vanskelig i tidlige stadier av sykdommen som symptomer oppstår og forsvinner.

Symptomer

Symptomer på multippel sklerose, vil variere avhengig av hvilke nervefibrene blir skadet. Symptomer inkluderer dobbel eller tåkesyn, delvis eller fullstendig synstap på ett øye om gangen, prikking eller smerter i ulike områder av kroppen og mangel på koordinering. Andre symptomer er tretthet, svimmelhet, hukommelsesproblemer, nummenhet, stikkende fornemmelser og tremor.

Laboratorietester

Det er ingen spesifikk test for multippel sklerose, så diagnose vil avhenge utelukker andre sykdommer. Blodprøver, inkludert en komplett blodprosent og blodkjemi vil bli tatt sammen med en urinalysis. Laboratorietester vil utelukke andre tilstander med symptomer som etterligner multippel sklerose.

Spinal Tap

I en Spinal Tap, er væske samlet inn fra din spinalkanalen og testet for unormale mengder av hvite blodceller og proteiner assosiert med multippel sklerose. Denne fremgangsmåten vil utelukke andre tilstander med samme nevrologiske symptomer.

MR

En MR vil vise lesjoner på ryggraden og hjernen som kan være forårsaket av multippel sklerose. Denne diagnose ikke kan være definitive fordi lesjoner kan være forårsaket av andre sykdommer som Lyme-sykdom eller lupus. Et fargestoff kan injiseres for å markere lesjoner på bildebehandling og gi informasjon til legen din hvis utslettet er aktive eller inaktive. Dette vil avdekke hvis sykdommen er fremme. En nevrologi spesialist kan være i stand til å skille hvis sklerose forårsaker lesjoner.

Behandling

Det er ingen kur for multippel sklerose, men medisiner er tilgjengelige for å behandle symptomer. Kortikosteroider som prednison redusere betennelse. Interferoner som Avonex treg sklerose symptomer, men kan føre til alvorlige leverskader. Novantrone er et legemiddel medikament som brukes bare hos pasienter med avansert multippel sklerose på grunn av skaden kan det føre til hjerte. Plasma utveksling er en prosess med å skille blodceller fra plasma. Prosedyren er lik nyre dialyse i sine mekanikere og kan hjelpe mennesker med alvorlige sklerose symptomer.