Digidexo.com

Carpal tunnel Øvelser for håndleddet

Carpal tunnel Øvelser for håndleddet


Carpal tunnel syndrom er en progressiv nevrologisk lidelse forårsaket av press på median nerve i underarmen og hånden. Lidelsen er først preget av følelser av kløe, nummenhet eller prikking i håndflatene og utvikler seg til svie, skyting smerter og kramper. En medisinsk faglig kan anbefale visse øvelser for å lindre noe av smerten og ubehag forbundet med carpal tunnel syndrom.

Finger peker

Sitt på en stol med føttene fra hverandre. Begynn med å lage en knyttneve. Åpne knyttneve og bringe fingrene oppover slik at de peker rett opp. Gjenta denne øvelsen opp til 10 ganger med hver hånd.

Finger Fans

Sitt på en stol med føttene fra hverandre og ta hånden til en knyttneve. Slapp hånden og peke fingrene rett ut i en vifte. Strekke fingrene så mye som er behagelig. Gjenta denne øvelsen opp til 10 ganger.

Elastiske bånd

Vikle en strikk rundt fingrene. Forsiktig strekke fingrene åpen slik at de ligner en fan, og deretter bringe dem lukket igjen, holde strikken på plass. Gjenta 10 ganger.

Wrist Snorer

Hold en arm ut foran deg. Ta tak i utstrakte hånden med den andre hånden og bøy håndleddet tilbake. Hold posisjonen i 10 sekunder og gjenta øvelsen 10 ganger, fem ganger med hvert håndledd. Gjenta ovenstående øvelse, bare å trykke på håndleddet ned i stedet for opp.