Digidexo.com

Hoftebøyning Strekker for funksjonshemmede

Hoftebøyning Strekker for funksjonshemmede


Trening er for alle, uavhengig av evne eller funksjonshemming. Hvis en rullestol eller ganghjelpemiddel begrenser din mobilitet, regelmessige tøyningsøvelser for hip flexors bidra til å øke omfanget av bevegelse, samt blodstrømmen til musklene dine. Dette er viktig for muskler som ellers er immobile hele dagen, selv i fullbefarne personer som sitter i lengre perioder. Ulike strekninger målrette din personlige evne, og noen kan kreve en assistent.

Hoftebøyning Strekker for funksjonshemmede

Liggende Stretch

•  Ligg flatt på ryggen med bena utvidet og armene avslappet langs siden. Sakte glir høyre fot opp mot baken før foten er flatt på gulvet eller bordet og kneet peker oppover. Hold venstre benet rett.

To komme ned og ta tak i baksiden av høyre lår. Trekke kneet sakte mot brystet. Hold denne strekningen i 30 til 45 sekunder før du går tilbake til utgangsposisjonen.

Gjenta 2-5 ganger. Slå beinstillingen og gjenta trinnene med venstre ben.

Legg til en skum roller å utføre en annen variant og legge trykk på musklene. Plasser skum roller like under midjen din og holde bena utvidet. Gjenta den samme fremgangsmåten som før, holde hælen på den utvidede ben på gulvet eller bordet.

Liggende Stretch pasning

Ligg flatt på en massasje bord eller en benk, slik at din venstre side er på kanten av bordet. Spør din assistent til å løfte og senke venstre ben, slik at det faller utenfor kanten av bordet. Tabellen må være høy nok til at beinet kan henge utenfor kanten uten foten berører gulvet.

Be assistent til å stabilisere bekkenet med sin høyre hånd. Mens tyngdekraften gir et strekk, har assisterende trykk ned på venstre lår for å øke strekningen. Hold i 30 sekunder før du går tilbake til utgangsposisjonen.

Gjenta to til fem ganger før han flyttet til høyre side av bordet og gjenta trinnene med høyre ben.

Hint

  • For en ekstra strekk, utføre grunnleggende liggende strekning på kanten av en seng og la rett ben å henge utenfor kanten.
  • Hvis du ikke klarer å løfte beinet for liggende strekk, kan en assistent bidra til å løfte beinet opp mot brystet for å utføre strekningen.
  • Snakk med din lege eller fysioterapeut før du starter et nytt treningsprogram, enten utføres alene eller sammen med en assistent, for å diskutere hvilke øvelser som best nytte for den berørte muskler.