Digidexo.com

Hip Problemer og diagnose

Hip Problemer og diagnose


Hofte er en kompleks leddforbindelse som er et vanlig sted for smertefulle tilstander. Hoftesmerter kan skyldes skader, rygg problemer, nerveforstyrrelser eller betennelsestilstander, som leddgikt.

Advarsel

Alvorlig hoftesmerter bør få legehjelp umiddelbart, spesielt hvis det er på grunn av et fall eller annen skade, ettersom det kan være et hoftebrudd eller sprukket plate i ryggen involvert, ifølge FamilyDoctor.org, et nettsted fra American Academy of Family Leger (aafp), et nasjonalt medisinsk organisasjon som representerer mer enn 93 700 familie leger, familie praksis beboere og medisinstudenter.

Betraktninger

Hvis du falt, men din smerte er mild, kan du bli lider av kvestet hofter. Du bør likevel oppsøke lege, men kan behandle det med is og betennelsesdempende medisiner.

Typer

Hvis hoftesmerter ikke skyldes fallende eller annen skade, kan det være på grunn av isjias, leddgikt eller en medfødt hofteproblem.

Forebygging / løsning

Du bør oppsøke lege om de fleste tilfeller av hoftesmerter. Anti-inflammatoriske medisiner kan være nyttig for noen tilstander og andre kan ha nytte av hvile og fysioterapi.

Andre betingelser

En tilstand som kalles hip labral tåre er vanlig blant idrettsutøvere, og er innebærer skade på bløtvevet på den ytre kanten av hofteleddet. Behandling for hip labral tåre involverer kirurgi og fysioterapi, ifølge Mayo Clinic.