Digidexo.com

Hallux valgus Pain Relief

En Hallux valgus er en misdannelse som oppstår når beinet på foten finnes under stortåen er forskjøvet. Det er en feil som dukker opp oftere hos kvinner enn hos menn, og vanligvis oppstår fra seg dårlig tilpasset sko, ikke gå ordentlig, eller det kan også være genetisk. Hevelse og rødhet rundt Hallux valgus oppstår, og ofte er det svært smertefullt. Men det finnes en rekke behandlinger som kan gi smertelindring for dem som lider av en Hallux valgus.

Trening

Øvelse laget spesielt for de med bunions kan bidra til å lindre smerter forårsaket av bunions. Disse også hjelpe tå med fleksibilitet og mobilitet. En av de øvelser som du kan gjøre er å ta tak i stortåen og foten og dra på stortåen, holder pull. En annen øvelse strekker stortåen ved å gripe den og strekke felles i forskjellige steder, gjenta strekningen flere ganger. Avholdelse og strekking av toe bør holdes i ca 10-til-15 sekunder og gjentas flere ganger om dagen. Som med hvilken som helst trening, ta kontakt med legen din før du prøver å gjøre dem, selv om øvelsene kan virke enkelt.

Kirurgi

Det finnes forskjellige typer kirurgiske prosedyrer for å hjelpe lindre smerter forårsaket av bunions, samt å justere den felles og riktig misdannelse. Imidlertid bør kirurgi bare være et alternativ hvis alle andre prosedyrer for å prøve å lindre smerten er uttømt. Kirurgi kan utføres av en ortopedisk eller podiatric kirurg som kan forkorte lange vev og løsne stramme seg å reparere sener og leddbånd rundt tå. For pasienter med alvorlige bunions og leddgikt, kan skadede felles flater fjernes og overflaten holdt sammen med ledninger, skruer og plater. Dette er bare noen av de kirurgiske alternativer for å lindre smerte eller løse problemet, så ta kontakt med legen din for en som er riktig for deg.

Ikke Kirurgiske behandlinger

Ikke-kirurgiske behandlinger for å lindre smerter forårsaket av bunions inkluderer bruk av Hallux valgus pads og skjold, Hallux valgus splinter og selv bruke is til å lindre rødhet og hevelse. Hallux valgus gel pads og skjold er slitt over foten eller påføres direkte på Hallux valgus og er vanligvis laget med gel for å beskytte mot slitasje, friksjon og press, spesielt når iført sko. En Hallux valgus splint er laget for å bære enten på dagtid eller om natten for å hjelpe justere Hallux valgus. Det er slitt på foten for å korrigere posisjonen og innretting av tåen. Dagen splint kan brukes i løpet av dagen mens iført sko, og natten splint kan brukes om natten mens du sover for å hjelpe korrigere tilstanden. I tillegg er spesielle sko også gjort for å lindre smerter forårsaket av bunions. Konsultere legen din for riktig smertestillende for deg.