Digidexo.com

Fasett leddsmerter

Fasett leddsmerter


Fasett leddsmerter er en tilstand som er forårsaket av en klemt nerve eller mangel på synovialhinne leddvæske på fasett leddene, som er par av leddene som forbinder ryggvirvlene. Også kjent som fasett felles syndrom, denne tilstanden vanligvis påvirker eldre på grunn av aldersrelaterte ledd endringer, men kan forekomme hos unge individer som har opplevd spinal traumer.

Funksjoner

Fasett leddsmerter, også kjent som fasett felles syndrom, refererer til smerter som stammer fra fasett leddene, som er par av leddene på baksiden av hver ryggvirvel. Personer som er rammet av dette syndromet begynner vanligvis opplever nedre rygg og nakkesmerter. Den nedre ryggsmerter kan senere reise til lår og rumpe, mens nakkesmerter kan senere spre seg til skuldrene eller føre til hodepine.

Ryggsmerter forbundet med denne tilstanden kan føre til stivhet med visse bevegelser, problemer med å stå rett eller komme ut av en stol. Når symptomene er relatert til nakkesmerter, kan man ha problemer med å snu hodet.

Funksjon

Rollen til fasett leddene er å koble alle vertikalt av ryggvirvlene, slik at ryggraden kan operere som en enkelt enhet og engasjere seg i aktiviteter vektbærende. Som andre ledd, som hofter og knær, blir fasett leddene dekket med synovialhinne væske og brusk. Synovium væske som finnes i leddkapslene tillater bein bevegelse med minimal friksjon. Mangel på denne væske resulterer i manglende evne til å bevege benene og kan videre resultere i artritt.

Årsaker

På grunn av den funksjonelle rollen fasett leddene, de er stadig i bevegelse og har gjennomgått betydelig mekanisk belastning av den tiden man når hans femtiårsdag. Hos eldre er fasett leddsmerte forårsaket av degenerasjon av synovium fluid, noe som kan føre til leddgikt. I tillegg skader og / eller traumer bidrar til slitasje av disse leddene, noe som kan føre til fasett felles syndrom. Skader kan redusere brusk, noe som fører til en betennelse som forårsaker smerte.

Diagnose

Diagnostisering av fasett felles syndrom kan bare gjøres med en fysisk eksamen og gjennomgang av pasientens sykehistorie. Imaging prosedyrer, for eksempel en MR, CT eller røntgen, kan være nødvendig hvis andre spinal forhold, for eksempel en brukket eller herniated plate, er mistenkt.

Når alle andre forhold som kan være årsaken til smertene er utelukket, kan en pasient trenger å gjennomgå en fasett felles blokk prosedyre for å bekrefte en fasett smertesyndrom diagnose. Dette innebærer anestesi blir injisert til plasseringen av smerte. Fordi denne prosedyren numbs nerver av fasett leddene, hvis smertene er faktisk forårsaket av fasett felles spesifikke problemstillinger, denne prosedyren bør betydelig lindre pasientens smerte.

Forebygging / løsning

I likhet med behandlinger for andre skjelettlidelser og skjelett-muskel forhold, innebærer fasett felles syndrom behandling behovet for å lindre smerte og oppmuntre riktig muskel bevegelse for å korrigere eller bremse utviklingen av de underliggende felles problemer. Som et resultat av dette er standardoppløsning av en kombinasjon av behandlinger. Disse behandlingene innebærer fysioterapi, kiropraktikk prosedyrer og / eller medisinering.

Pasienter diagnostisert med fasett felles syndrom kan være foreskrevet en over-the-counter eller reseptbelagte ikke-steroid antiinflammatorisk middel (NSAID) for å redusere betennelser og muskelkramper, og dermed lindre smerten. Vanligvis er kiropraktikk økter og / eller fysioterapi foreskrevet i kombinasjon med NSAID.

Formålet med kiropraktisk prosedyrer og fysioterapi er å korrigere holdning, holde ryggraden i innretting og å lære eller lære på nytt riktig muskel bevegelse. Alle de ovennevnte vil spille en rolle i å redusere betennelse og smerte. Regelmessig trening også må opprettholdes etter fysioterapi for å kunne fortsette å øke fleksibilitet og styrke, samtidig som den forbedrer sirkulasjonen.

Hvis en pasient fortsetter å være i smerte og ser ingen langsiktige forbedringer følgende NSAID behandling i kombinasjon med kiropraktisk prosedyrer og / eller fysioterapi, er kirurgi et alternativ. Den vanligste fremgangsmåten er rhizotomy, som innebærer å drepe noen av nervene som forårsaker fasett smerte. Imidlertid bør individer bare velge invasive prosedyrer når alle ikke-invasive behandlinger har mislyktes.