Digidexo.com

Bruk av Slippery Elm

Slippery Elm er en urt som er innfødt til Nord-Amerika. Dets vitenskapelige navnet er Ulmus rubra, og det er også kjent ofte som rød alm, elg alm, grå alm eller indisk alm. Det er mange påståtte bruksområder for glatte alm, men mange av disse påstandene forblir ubehandlet og grunnløse. Generell konsensus tyder på at glatte alm er nyttig i settling ulike fordøyelsesbesvær, men dens helbredende egenskaper utover dette forbli uprøvd.

Hva er det

Glatte alm inneholder en rekke karbohydrater, fytosteroler, fettsyrer og andre komponenter. Blant annet omfatter det beta-sitosterol, dolichol, citrostandienol, tanniner, kolesterol, kalsiumoksalat, palmitinsyre og oljesyre fettsyrer og karbohydrater inklusive planteslim. Slim, en lang sukkerkjede som blir glatt når den kombineres med vann, sies å være det som gir glatte alm pulver sin funksjon som en fordøyelseskanal hjelpemiddel.

Historie

Slippery Elm er avledet fra innsiden bark av glatte alm treet. Historisk har det vært brukt til å behandle hoste, feber, betennelser, kreft og gastrointestinale problemer. Noen tidlige amerikanske nybyggere kan ha brukt glatte alm som mat i tider med hungersnød, og det er rapportert at George Washington og hans hær spiste velling laget av glatte alm å overleve i Valley Forge.

Bruksområder

Slim i glatte alm er tenkt å være ansvarlig for urt sin beroligende effekt på tarmsystem. Polysakkarider i planteslim som ikke er vannoppløselig, danner en klebrig materiale, som angivelig absorberer toksiner og fungerer som en form for avføringsmiddel. Fettsyrene i den glatte alm er påstått å være ansvarlig i å hjelpe bekjempe svulster. Andre uttalte bruksområder er behandling av hoste, sår hals eller bronkitt, feber eller betennelser, sår eller diaré, og / eller hud abscesser og sår. Per juli 2009, har ingen studier på mennesker eller dyr demonstrerte sannhetsgehalten i noen av disse påstandene.

Dosering

Glatte alm bark som en medisin generelt kommer i kapselform, med hver kapsel inneholder 360 mg. To kapsler kan tas sammen med et måltid. Slippery Elm er også tilgjengelig i pulverform, og ett femtinitti heaping teskjeer kan tas daglig med et glass vann.

Side Effects

Per juli 2009, er det ingen kjente interaksjoner eller uønskede bivirkninger forbundet med glatte alm. Det er anbefalt av Sloan Kettering, med en begrenset påtegning, som en behandling for mindre tarm problemer og hoste, men Sloan Kettering advarer at den ikke skal anvendes som en behandling for mer alvorlige sykdommer, inkludert kreft og / eller bronkitt på grunn av manglende påvist effekt.