Digidexo.com

Hvilket nivå Normal Blodtrykket bør

Blodtrykket er et mål på blodets kraft som det presser mot veggene i blodårene. Som hjertet slår, er kraften høyest. Målingen av dette er den øverste rekke i en blodtrykksmåling, eller det systoliske trykket. Når hjertet hviler mellom beats, er kraften lavere. Dette er den nederste rekke i målingen, kalt diastoliske trykket.

Hva blodtrykk forteller din lege

En blodtrykksmåling som er høy kan føre til hjerneslag, hjerteinfarkt eller hjertesykdom. Et lavt blodtrykk er ikke diagnostisert ved lesningen men ved symptomer på ikke nok blod å komme til organer. En frisk person uten symptomer kan ha en lavere blodtrykk lesing enn noen som faktisk lider av lavt blodtrykk.

Måling av blodtrykk

Blodtrykket blir tatt ved hjelp av et instrument som kalles en blodtrykksmansjett. Det er vanligvis pakket rundt den øvre arm, og konsistente kraft påføres gjennom tiltrekking av mansjetten. Tettheten av mansjetten tillater at blodtrykket som skal registreres og måles. Et stetoskop er festet slik at den enkelte tar trykket kan høre når trykket start og stopp. Din press vil bli tatt når som helst legens avtale som det er en av de viktige tegn som indikerer helsemessige problemer.

Blodtrykk

Blodtrykk regnes som normalt om de er under 120/80. Hvis tallene på toppen er mellom 120 og 139 og tallene på bunnen er mellom 80 og 89, regnes det som pre-hypertensjon. Alt over 139/89 regnes som hypertensjon (høyt blodtrykk). Det er viktig å huske at målingene kan variere avhengig av situasjon og tid på døgnet. Hvis det er en unormal lesing, ta blodtrykket på ulike tider og i ulike situasjoner for å bekrefte resultatet.

Behandling av høyt blodtrykk

Blodtrykk nivåer kan betydelig og positivt bli påvirket av endringer i livsstil. Spise en diett lav på fett, høy i hele korn og grønnsaker og frukt, og lite salt kan føre til en nedgang i avlesninger. Trening kan også være et fordelaktig tillegg til en behandlingsplan for å senke blodtrykket. Prøv å utføre puls-innhentingen en time om dagen de fleste dager. Hvis legen mener det er nødvendig, kan han foreskrive medisiner for å hjelpe i behandling av denne tilstanden.

Behandling av lavt blodtrykk

Lavt blodtrykk kan være forårsaket av medisiner eller dehydrering. I slike situasjoner, vil legen redusere eller endre dine medisiner. Hvis det er dehydrering, kan du trenger intravenøs væske, men øke væskeinntaket på egen hånd kan være alt som trengs. Det er andre medisinske nødssituasjoner som kan redusere trykket, inkludert sjokk, dyp venetrombose eller lungeemboli. Dette er alle spørsmål som kan være livstruende og må behandles i en medisinsk setting.

Oppmuntring

Husk at blodtrykket er bare én måling. Hvis du har en unormal lesing, det er mange måter å behandle dette. Endre livsstil, som arbeider med din lege og utdanne deg selv på denne tilstanden er alle positive skritt du kan ta for å løse dette problemet.