Digidexo.com

Helsemessige fordeler av Vanadyl sulfat

Vanadyl sulfat er en forbindelse av vanadium, som finnes i egg, vegetabilske oljer, pepper, bokhvete, havre, reddiker og dill. Vanadyl-sulfat er en syntetisk form av insulin. Ifølge Vanderbilt University, er det populært blant vektløftere som ønsker å øke sine nivåer av insulin. Det er et supplement som brukes også til å bidra til å kontrollere blodsukkernivået hos diabetikere.

Diabetes

Det er krav som vanadyl-sulfat kan bli benyttet for å behandle diabetes. Ifølge Wellness Letter fra University of California, Berkeley, er svært store daglige doser som trengs for å ha en positiv effekt. Disse store doser kan ha bivirkninger av diaré og kramper. Det anbefales ikke at diabetikere ta dette tillegget uten å diskutere det med legen sin.

Body Building

Vanadyl sulfat er ofte brukt av kroppsbyggere og vektløftere fordi den økte insulinEffekten fører til mindre glukose lagres som fett i musklene. Dette fører til mer muskelmasse, økt blodstrøm, og mer fremtredende årer. Men ifølge Vanderbilt University, er effekten reduseres under trening og så fungerer ikke i dette tilfellet.

Vekttap

På grunn av sin evne til å jevne blodsukker, vanadyl-sulfat er antatt å hjelpe til med vekttap. Teorien er at det bidrar til å dempe appetitten, men det er ingen vitenskapelige bevis som støtter denne teorien. Ifølge en 1994 hypertensjon artikkel av American Heart Association Journal, en studie viste at rotter behandlet med vanadyl sulfat gått opp i vekt saktere enn de som ikke er behandlet. Men, fortsatte de å få vekt, og vektene var like i de to gruppene.

Toksisitet

Ifølge Nutritional Supplements Health Guide, en typisk dose vanadyl sulfat er mellom 30 og 60 mg daglig. Dosen foreslått for behandling av diabetes er mellom 100 og 125 mg i henhold til Wellness Guide til kosttilskudd. Slike høye nivåer kan være giftig. Langtidseffekter av vanadyl sulfat er ikke undersøkt.

Advarsel

En sikker dosering av vanadyl sulfat er ikke fastslått, og tillegget er ikke kontrollert av Food and Drug Administration. I tillegg, dets antatte fordelene har ennå ikke blitt bevist. Før du tar vanadyl sulfat som behandling for diabetes, et vekttap supplement eller en body building supplement, bør du rådføre deg med din lege.