Digidexo.com

Hvordan midlertidig Fix en tannkrone

Hvordan midlertidig Fix en tannkrone


Når en tann blir så råtten at den ikke kan inneholde en fylling eller hvis det blir sprukket eller knust, vil en krone ofte bli brukt til å etterligne og gjenskape den opprinnelige formen på tannen. Kronen er dannet for å tann form og festet med kraftig dental sement, noe som gjør at kronen å fungere som din virkelige tann. Men noen ganger kan det hende at kronen falle ut eller bryte av tannen din, i så fall, bør du fikse det midlertidig og besøke en tannlege for reparasjoner så snart som mulig.

Bruksanvisning

•  Rengjør kronen området av munnen din med en myk tannbørste, inkludert tannkjøttet rundt tannen og innen tannen selv. Du bør også rengjøre innsiden av kronen hvis du fortsatt har den.

Tørk hele rengjøres grundig med en bomullspinne. Rengjør tann igjen hvis du finner noe mat uansett mens tørke den.

Bland kronen sement fra tannreparasjonssett i en liten kopp og raskt spre den på tann der kronen hviler. Arbeid så fort du kan uten å gjøre feil som sementen kan stille i ett minutt.

Trykk kronen fra tannlege eller utskifting krone fra settet på sement og trykk den på plass. Rydd bort overflødig sement med en bomullspinne.

La sement tørke i fem minutter før du spiser, drikker eller å sette press på den reparerte krone.

Hint

  • Prøv å ikke spise veldig klissete eller tøffe matvarer som kan føre til at kronen skal bli skilt fra sement til du får tannen fast av en tannlege.
  • Ikke utføre midlertidig reparasjon på din krone mer enn én gang, eller du kan gi en infeksjon å komme inn i nerven i tannen.