Digidexo.com

Virkningene av dyprensing av tenner

Virkningene av dyprensing av tenner


Dyprens av tennene er der din tannlege renser under tannkjøttet over tennene. Denne fremgangsmåten fjerner plakk og bakterier og bidrar til å forebygge tannkjøttsykdom. Dyp rengjøring er normalt ikke en rutinemessig prosedyre. Snarere er det utført der pasienter ikke har besøkt tannlegen i år eller er ikke å opprettholde god munnhygiene. Deep rengjøring kan være smertefullt slik at pasientene er vanligvis tilbys bedøvelse.

Forebygging av tannkjøttsykdom

Plakk og tannsten på tennene skaper ideelle forhold for bakterier å formere seg og vokse. Bakterier irritere tannkjøttet, forårsaker dem til å falle og blø. Blødende tannkjøtt er en mulig symptom på gingivitt, den tidlige fasen av tannkjøttsykdom. Dyp rengjøring bidrar til å hindre gingivitt sprer ned mot røttene av tennene, eliminerer bakterier og stoppe erosjon av benet holder tennene på plass. Dyprens av tennene bidrar til å forebygge tannkjøttsykdommer, eller klarer det hvis allerede er til stede.

Fjerne plakk under tannkjøttet

En del av den dype-renseprosessen er skalering. Dette fjerner tannsten fra tenner og plakk fra dypt under tannkjøttet, så langt som til roten. Disse stoffene inneholder tusenvis av bakterier som angriper tannkjøttet og tennene.

Glatting av Root Surface

Root planende er også utført under dyp rengjøring. Dette er glatting av rotoverflaten. Plakk legger lettere til grove overflater. Glatting av overflater av roten gjør den er mindre i stand til å holde fast og bakterier innenfor den for å forårsake skade og irritasjon. Infisert tannstruktur blir også fjernet under denne prosess.

Midlertidig Ubehag

Bortsett fra fordelene med dyp rengjøring av tenner, er ubehag ofte en kortsiktig bivirkning. Dyp rengjøring utføres dypt under tannkjøttet, en følsom region som ofte fører til mye smerte. Tennene kan bli mer sensitiv og blø. Din kan slappe av din daglige dental rutine for en stund, som tanntråd og børsting kan vise seg smertefullt. Skylling med saltvann eller klorheksidin kan hjelpe.

Cancer Prevention

Oral Cancer Foundation sier at i USA, ble omtrent 37.000 personer diagnostisert med kreft i munnhulen i 2010. Deep rengjøring av tennene bidrar til å forebygge kreft i munnhulen fordi din tannlege undersøker for sine tegn og symptomer. Oral kreft er svært kureres når diagnostisert i de tidlige stadier.

Polerte tenner

En del av dyp rengjøring session innebærer flekkfjerning. Te, kaffe og tobakk flekker er polert vekk, slik at du med et hvitere smil.