Digidexo.com

Hvordan butikk for en glutenfri diett

Det er mange grunner til at du kan velge å vedta en glutenfri diett. Du kan være med å gjøre en fersk diagnose cøliaki, en tilstand der kroppen ikke er i stand til å behandle gluten (et protein som finnes i hvete og andre kornsorter). Du kan også prøve en glutenfri diett for et barn med autisme. Kanskje du bare eksperimentere for å se om du føler deg bedre med gluten ut av kostholdet ditt. Uavhengig av årsak, shopping for en glutenfri diett er enklere enn mange i utgangspunktet tror.

Hvordan butikk for en glutenfri diett

Velg riktig butikk. Flere masse kjeden dagligvarebutikker har begynt å tilby glutenfrie produkter, men du kan ha det mest suksess ved hjelp av en kjøpmann som spesialiserer seg på helsekost.

Tenk på hvordan du kan erstatte de produktene du spiser med glutenfrie alternativer. Hvis du spiser pasta, for eksempel prøve å velge en ris eller mais pasta å erstatte hvete pasta i dine måltider. Du kan også finne glutenfrie brød og frokostblandinger. Se etter elementer som har en etikett som sier at produktet er glutenfri.

Se etter glutenfritt mel kombinasjoner. Glutenfrie brød pleier å være dyrt. Det er mulig at du kan spare penger ved å bake ditt eget brød hjemme. Følg alle tradisjonelle brød oppskrift med substitusjon av din glutenfri kombinasjon.

•  Sjekk alle etikettene på alt du kjøper. Noen ganger de mest overraskende elementer kan drysses med hvetestivelse, som for eksempel rosiner eller tørket frukt. Vurdere noe som viser "modifisert stivelse" på ingredienslisten for å være mistanke før du undersøker kilden. Kilden er normalt korn, men det er noen ganger mel.

Husk usannsynlige mistenkte. For eksempel er de fleste typer av soyasaus inneholder hvete. Se etter glutenfri soyasaus hvis du ønsker å inkludere det i dietten din. I tillegg er mange typer øl brygget med hvete eller andre glutenholdig korn, slik at du kanskje må undersøke et glutenfritt øl hvis dette er en del av kostholdet ditt som du ønsker å beholde.

Tenk på måltid planer som er naturlig glutenfrie, gitt at så mange glutenfrie produkter pleier å være kostbar. Vurdere å prøve asiatisk stil matlaging, ris korn og omeletter som du slipper å kjøpe spesialitet ingredienser.

Hint

  • Kulturelt spesifikke dagligvarebutikker kan noen ganger være et rimeligere kilde for ris mel og andre glutenfrie produkter.
  • Hvis du unngår gluten av helsemessige årsaker, husk at hvete er ikke den eneste korn som inneholder gluten. Du vil også være lurt å unngå bygg, semulegryn, triticale, rug og havre.