Digidexo.com

Hva mat har mest fiber?

Hva mat har mest fiber?


Ifølge Mayo Clinic, mange frukter, grønnsaker, hele korn og belgfrukter består av kostfiber som er nødvendig for at kroppen skal holde seg friske. Denne fiber kan også redusere risikoen for sykdommer som diabetes og hjertesykdom. Uløselig fiber fremmer bevegelse av avfall gjennom tarmen og reduserer forstoppelse. Den finnes i hel-hvete matvarer, nøtter og noen grønnsaker. Løselig fiber oppløses i væske og gjør en gelatin-aktig materiale. Finnes i mange frukter og grønnsaker, det reduserer nivåer av blod kolesterol og glukose. Fiber er målt i gram.

Daily Fiber

Det anbefales at hver dag folk bruker 24-38 gram fiber. Men de fleste amerikanere bare har ca 10 gram daglig, eller mindre enn en tredjedel av hva som er nødvendig. Bare 5 prosent spiser den nødvendige mengden. Det er ikke vanskelig å konsumere en diett høy i fiber. Det er mange matvarer som er rike fiber.

Høy Fiber

Det er mange matvarer som har 7 eller flere gram fiber i en porsjon. En kopp svarte bønner har nesten 15 gram fiber, og en kopp kli frokostblanding har nesten 20 gram. I en middels avocado, er omtrent 12 gram fiber. Noen av de andre høyeste fiber matvarer inneholder grønne erter, bønner, lima bønner, gule erter og linser.

Over tre Grams

Den nest største gruppe av næringsmidler, som har mellom 3 og 7 gram fiber, omfatter et bredt utvalg av matvarer, så vel. En kopp hele hvete pasta er nesten 7 gram, som er 3 ts. av linfrø. Matvarer som har nesten 6 gram fiber inkludere en søtpotet, en kopp kokt kikerter og en papaya.

Lite fiber

Det er mange matvarer som bare har mindre enn 3 gram fiber, som for eksempel en mellomstor fersken, tomat eller plomme. Andre lite fiber matvarer er selleri, løk og paprika. Disse grønnsaker og frukt er fortsatt næringsrik, og du bør fortsatt spise dem. Men vil du trenger å spise mer av disse matvarene eller i tillegg til fiberrik elementer, hvis du vil at diett som er best for kroppen din helse system.

Grunnen for High Fiber

Studier viser at disse fiberrik mat absorbere store mengder vann og gjør avføringen mykere og lettere å passere. Ifølge den amerikanske regjeringen, viser den nyeste forskningen at matvarer med løselig fiber kan positivt påvirke kolesterolet og andre aspekter av blod involvert med hjertesykdom. Tilsvarende, fordi maten beveger seg raskere gjennom kroppen din, kan det være mindre risiko for kreft i tykktarm, bryst, eggstokk eller livmor. Spise måltider høy i fiber forbedrer også nivåene av blodsukker, noe som er viktig for å unngå diabetes. Fiber kan også redusere risikoen for gallestein og nyrestein.

Tidlig Human Evolution

Forskere som Dr. Loren Cordain, som spesialiserer seg på paleo dietter, rapporterer at tidlige mennesker var jeger og samler og spiste måltider som var høy i fiber. Det er fortsatt samfunn som har denne dietten. Disse forskerne har funnet ut at det 20. århundre jeger-samler ikke hadde tegn på hjerte-og karsykdommer.