Digidexo.com

Mat å spise for energi

På et tidspunkt i livet, vil alle oppleve at mid ettermiddagen lavkonjunktur. Mens noen mennesker er heldige nok til å ta en lur til ny energi, må andre prøve å finne andre måter å få mer energi. Hvis du er i den sistnevnte gruppen, mat kan være svaret, så lenge du spiser riktig type mat og spise dem i moderasjon.

Karbohydrater

Karbohydrater, inkludert hele korn, gir en sunn energi briste. Når du spiser karbohydrater, blir kroppen din disse karbohydrater til glukose, som gir deg energi.

Protein

Proteiner, slik som peanøttsmør eller laks, skal spises med karbohydrater for å øke energi. Proteinet bremser ned kroppens absorpsjonshastigheten av glukose.

Frukt

Visse frukter, inkludert blåbær og jordbær, har energigivende effekt. Disse matvarer gir kroppen din med vitaminer og mineraler for å fungere skikkelig uten å bli svak.

Timing

Like viktig som hvilken type mat du spiser til energi er den tiden du spise den. For å ha få mest mulig energi, må spise små mengder av de energigivende matvarer i løpet av dagen i fem på seks mini-måltider.

Matvarer for å unngå

Høyt kalori, høy fett, bør sukker-laden matvarer unngås, så bør matvarer med store mengder koffein. En sjokolade bar, for eksempel, vil gi et løft av energi, men, vil du snart bli svak når koffein og sukker fra det slites av.