Digidexo.com

Om Eye trykkimpregnering

Om Eye trykkimpregnering


Regelmessige synsundersøkelser er viktig for å oppdage visse øyesykdommer. En del av synsundersøkelse omfatter måle trykket i øynene dine. Uvanlig høyt trykk i øyet, eller intraokulært trykk, kan føre til glaukom. Grønn stær er en sykdom med ingen umiddelbare symptomer. Uoppdaget og ubehandlet, kan dette øyet problemet til slutt føre til blindhet.

Hva som forårsaker høyt trykk i øyet

Trykk i øyet bygger seg opp når et fluid kjent som vandig humor ikke renne riktig. Vandig humor er produsert av ciliarkropp som ligger bak iris. Denne væsken renner, nærende hornhinnen og linsen. Det drenerer deretter ut gjennom en liten vev kalt trabekelverket. Når trabecular blir stoppet opp, har den vandige humor noe sted å gå. Det er derfor bygger gradvis opp forårsaker trykk mot den optiske nerven. Hvis dette får fortsette, kan det oppstå skade på synsnerven forekomme og forårsake glaukom.

Misforståelse

Det er en relativt vanlig antagelse at hvis du har høyt trykk i øyet, du har glaukom. Dette er en misforståelse. Ifølge National Eye Institute, betyr økt trykk i øyet at du kan være i faresonen for glaukom. Med mindre du har skade på synsnerven, trenger du ikke har denne sykdommen. Videre heter det, ikke hver person som konsekvent har høyt trykk utvikler glaukom. På baksiden, kan du ha glaukom og ikke har en høy trykkmåling.

Typer av glaukom

Det finnes forskjellige typer glaukom. University of Michigans Kellogg Eye Center forklarer de forskjellige typene i en rapport 2009:
Kronisk åpenvinkelglaukom er den vanligste typen av sykdommen. Den gir en gradvis økning i trykket med ingen åpenbare symptomer før synsnerven blir skadet. Denne typen er oftere sett i mennesker av afrikansk og asiatisk kulturarv, samt enkelte øyesykdommer.
Trangvinkelglaukom fører til en rask økning i trykket. Denne typen glaukom har symptomer på alvorlige smerter, tåkesyn, hodepine, kvalme, oppkast og glorier rundt lys.
Normal eller lav spenning glaukom er ikke presentert gjennom høy trykk i øyet. Dette resulterer i tap av synsfelt, eller periferi, når øyet trykkmålinger er normale.
Eksfoliering syndrom er åpenvinkelglaukom skyldes en unormal bygging av materiale på øyets linse og drenering vinkel.
Pigmentglaukom generelt påvirker unge, nærsynt kaukasiske menn.
Andre typer av glaukom, i henhold til rapporten Kellogg, kan være forårsaket av skader, tumorer og andre øyesykdommer.

Testing

De primære tester involverte måling av intraokulært trykk og mulig skade glaukom er som følger:

En synsskarphet test måler evnen til å se på visse avstander. På dette punktet, kan teknikeren eller lege bruke en ikke-kontakt tonometer, som skyter en puff av luft inn i øyet, og måler trykk. En utvidet eksamen er en eksamen hvor legen legger dråper til øynene og utvider elevene slik at du ved et forstørrelsesglass, kan han undersøke tilbake området av øynene for mulige skader. Applanation Tonometri måling gjøres ved å plassere numbing dråper i øynene. Instrumentet er plassert mot hornhinnen for å kontrollere trykket. Dette er den mest vanlige metode for trykkmåling. En visuell felttest måler synet. En pachymetry test innebærer bruk av ultrasoniske bølger for å måle tykkelsen av hornhinnen. Dette er en viktig test på grunn av tykkelsen av hornhinnen kan avgjøre hvorvidt en diagnose av glaukom har blitt overestimert eller undervurdert. Tykkere hornhinner kan gi en falsk høy lesing mens tynnere hornhinner kan gi en falsk lavtrykk lesing.

Drug Treatment

En altfor stramt slips, står på hodet eller holder pusten kan, midlertidig, øke trykket i øynene dine. Dette er selvfølgelig ikke fører til permanente høye trykk. Hvis man ikke har gjennomgående høy trykkavlesningene, vil den primære behandling være rettet mot permanent senking dette presset.
Ifølge University of Illinois Eye og Ear Infirmary - The Eye Digest, AgingEye Times, er det to mål mot å senke intraokulært trykk: redusere produksjonen av kammer eller øke drenering av væske. Dette kan oppnås ved å bruke øyedråpeflaske medisiner. "Noen medikamenter redusere produksjon av vandig humor, mens andre øker utstrømningen."
Noen av trykket kontrollere legemidler på markedet er Timoptic, Lumigan, Xalatan, Trusopt, Pilocarpine og Alphagan. Øyet Digest sagt, hvis ytterligere senkning av trykket er nødvendig, "... er det best å legge en øyedråpeflaske med en annen virkningsmekanisme enn den opprinnelige medikament. For eksempel, hvis den første øyedråpeflaske brukes er Xalatanbehandling som virker ved å øke uvioscleral utgang, deretter den andre øyedråpeflaske kan være Timoptic eller Trusopt som virker ved å redusere vandig humor produksjon. "

Kirurgisk behandling

The Mayo Clinic viser flere kirurgiske alternativer.
Hvis tilstanden tilsier det, kan laser kirurgi vurderes. Trabeculoplasty er en fremgangsmåte som har vært brukt hyppigst i noen typer av glaukom. Det er da, enkelt sagt, blir en laserstråle rettet inn i dreneringskanalen, å rense det, og aktivering av den vandige humor å drenere mer effektivt.
En annen er filtreringsoperasjon eller Trabeculectomy. Kirurgen lager en åpning gjennom den hvite delen av øyet (sclera) og fjerner en liten del av trabekelverket. Dette tillater drenering av væske, å senke trykket igjen.
Små silikon rør kan implanteres for å tillate drenering.

Hjem behandlingstilbud

Det virker, i hver forekomst, kan du ikke slå vann og mosjon. Det samme råd er gitt til glaukom mistenkte for å hjelpe lavere trykk i øyet. Drikk vann, av og på, i løpet av dagen. Få god, jevn trening.
Noen leger anbefaler pasientene å unngå koffein. AgingEye Times sa at en høy mengde koffein er absolutt ikke bra for glaukom men om lavere mengder bør unngås er diskutabelt. Det sa nåværende bevis foreslår ikke en fullstendig unngå koffein. Nettstedet antyder te som et godt alternativ drink.
Glaukom er et syn stealer. Ingen av disse behandlinger vil være alt som verdig hvis sykdommen går i når skaden er oppstått. Grønn stær er ikke kureres. Tidlig oppdagelse vil imidlertid minske skaden.