Digidexo.com

Hvordan å rense ditt eget tenner

Tennene er harde vev og nerver inne i munnhulen som brukes for å bryte ned mat. Noen ganger mat kan sette seg fast i mellom tennene, som kan forårsake smerte. Rengjøring tennene er viktig for å forebygge periodontal (tannkjøtt) sykdommer som periodontitt og gingivitt. Riktig vedlikehold av tennene dine vil sikre at de vil forbli ren og fri for smittsomme sykdommer.

Bruksanvisning

Plasser tannkrem på tannbørsten din. Klem nok tannkrem til å dekke hele lengden av bust av tannbørsten din. Dette vil sikre at alle tennene få dekket i tannkrem.

Puss tennene horisontalt og vertikalt. Begynn å pusse tennene horisontalt i to minutter. Børst i sirkulære bevegelser. Fortsett å pusse tennene vertikalt i sirkulære bevegelser i to minutter i tillegg.

Pensle iden av tennene grundig. Pensle på baksiden av tennene i to minutter, og pass på å nå de tilbake jekslene også. Dette vil hemme halitosis (dårlig ånde) og tannråte.

Pensle tungen. Børsting tungen daglig vil bidra til å fjerne bakterier som forårsaker dårlig ånde.

Floss tennene. Bruk tanntråd for å jobbe deg grundig mellom hver tann inkludert ryggen jekslene. Bruk vokset tanntråd for en mer komfortabel rengjøring. Floss tennene minst en gang om dagen.

Skyll munnen med munnvann. Swish munnvann rundt munnen i ett minutt. Dette vil fjerne eventuelle matrester som kan ha kom løs etter bruk av tanntråd. Antibakterielt munnvann frisker pusten, men det har også den ekstra fordelen av å drepe sykdomsfremkallende bakterier i munnen.

Hint

  • Bytt tannbørste når den viser slitasje.