Digidexo.com

Hvordan plassere et bekken

Bekken brukes til pasienter som er lamme eller utvinne fra kirurgi, eller for alle som har problemer med mobilitet. En pasient kan føle seg flau hvis hun må bruke bekken, fordi lindrende seg selv er en så personlig sak. Her er noen tips som vil hjelpe deg å opprettholde pasientens verdighet.

Bruksanvisning

Plasser elementer som toalettpapir, vaskeklut, håndkle, engangshansker og en bøtte med varmt vann i nærheten av pasienten slik at du enkelt kan nå dem.

Varm en metall bekken ved å kjøre varmt vann over den, og tørk den. En varm bekken vil gjøre det lettere for pasienten å avlaste seg. Kontroller at bekken ikke er for varmt før bruk.

Dryss baby pulver på kanten av bekken overflate slik at det vil lett gli under pasienten. Ta på engangshansker.

Rull pasienten vekk fra deg på hans side. Plasser en vanntett absorberende pute under pasientens baken for å unngå søl på sengen.

Skyv bekken mot pasientens baken med hånden. Hold bekken på plass. Rull pasienten på ryggen og opp på bekken.

Løft hodet av sengen litt hvis det er mulig. Pasienten kan finne det lettere å ha avføring eller urinere i sittende stilling.

La pasienten litt privatliv med mindre hun er for svakt.

Senk hodet på senga når pasienten er ferdig lindrende selv. Rull pasienten forsiktig på hennes side, slik at du kan nøye skyver ut bekken. Lå et håndkle over bekken og legg den på en stol. Aldri plassere den på sengen bord eller sengen stå.

Rengjør pasientens baken med toalettpapir. Bruk en våt vaskeklut og såpe og vann for å rense området om nødvendig. Tørk rommet mellom brukerens ben.

Gi pasienten en fuktig vaskeklut slik at hun kan vaske hendene når hun er ferdig.