Digidexo.com

Gull som en kur for kreft

Siden oldtiden gull har vært en høyt verdsatt edelt metall. Denne sjeldne metallisk grunnstoff som finnes i naturlige omgivelser er ofte brukt i smykker og mynter. På et tidspunkt tannleger brukte gull som materiale for fyllinger og kroner. Det har vært flere lovende studier de siste årene som indikerer gullpartikler kan bidra angripe ondartede celler og kur kreft.

Egyptiske Studies

I juli 2009 en gruppe forskere fra Egypts National Research Center kunngjorde den vellykkede anvendelse av gull partikkel behandlinger på kreft i bryst, hud og leukemi (blodkreft).

Dr. Mustafa el-Sayed er en egyptisk-amerikanske kjemiske fysiker som ledet studien. Han rapporterte at gullpartikler er gitt ved å bruke nanoteknologi. Prosedyren manipulerer atomer, molekyler og materialer for å danne strukturer på omfanget av nanometer, en milliarddels meter.

Hvis godkjent av Helsedepartementet, Dr. Sayedis sa eksperimenter på mennesker kan begynne i så få som fem år.

Nanopartikler angrep Maligant Cells

Ifølge National Cancer Institute, En far-og-sønn team av forskere fra University of California, San Francisco, og Georgia Institute of Technology fant at når målrettede gull nanopartikler ble forent med en etterfølgende laser behandling, ble orale kreftceller ødelagt.

Studien ble utført av onkolog Ivan El-Sayed, MD, ved University of Califiornia, San Francisco, og fysisk kjemiker Mostafa El-Sayed, Ph.D., ved Georgia Institute of Technology.

Funnene i deres studie er publisert i tidsskriftet «Cancer Letters."

Videre forskning

Forskere ved Cancer Research-UK ved School of Pharmacy i London har utviklet en teknikk for å bruke gener innpakket i nanopartikler som et middel for selektivt rettet mot kreftceller.

Bly forsker Dr. Andreas Schatzlein sa nanoteknologi viser "stort potensial".

I mellomtiden, i USA., Har forskere ved Brown University utviklet en gull nanopartikkel som utelukkende angriper usunne eller unormale celler.