Digidexo.com

10 risikofaktorer for hjertesykdom

Det er mange risikofaktorer for hjertesykdom. Noen er uforanderlig, men mange kan justeres gjennom enkle endringer i livsstil. For de som har uforanderlige risikofaktorer, er det helt avgjørende at de modifiserbare faktorer holdes under kontroll.

Kjønn

Menn er på et mye større risiko for høyt kolesterol, blodtrykk og hjerteinfarkt. Kvinner har en høyere risiko for hjertesykdom etter overgangsalderen, men selv denne risikoen er ikke så stor som risikoen for menn.

Alder

Ifølge American Heart Organization, 83 prosent av hjerteinfarkt ofre er over 65 år.

Genetikk

Hjertesykdom kan være hard-telegrafert inn i systemet ditt. Hvis en av foreldrene dine led av hjertesykdom, er sjansen stor for at du vil også.

Race

Afrikansk, meksikansk, asiatisk, indianere og noen Hawaiians vil også være på et høyere risiko for hjertesykdom.

Hypertensjon

Hvis du har høyt blodtrykk, er du på en mye større risiko for hjertesykdom og andre komplikasjoner. Snakk med legen din om måter å senke blodtrykket.

Høyt kolesterol

Høyt kolesterol kan påvirkes av alder, kjønn og genetikk også, men kan også styres om et sunt kosthold. Se etter mer hjerte sunn mat neste gang du er på matbutikken.

Ledende en stillesittende liv

Bare 30 minutter fysisk aktivitet om dagen er nok til å holde risikoen for hjertesykdom ned. Hvis du har en kontorjobb eller annen stillesittende type arbeid, presentere så mye fysisk aktivitet i dagen som mulig.

Fedme

Overflødig fett, særlig overflødig fett rundt midjen, er nok til å drastisk øke risikoen for hjertesykdom og slag, selv om det ikke er andre risikofaktorer. Spis sunt, trene og konsentrere seg om å få den midjen ned til størrelse.

Diabetes

Selv om blodsukkeret er under kontroll, kan diabetes øke risikoen for hjertesykdom. Ifølge Center for Disease Control, vil tre fjerdedeler av de som lider av diabetes dør av noen form for hjertesykdom. Sørg for å holde diabetes under kontroll hvis du allerede har det, og opprettholde en helse kosthold og vekt hvis du ikke har utviklet det ennå.

Tobakk og alkoholforbruk

Jo mer tobakk du røyker eller alkohol du drikker, jo høyere risiko for hjertesykdom. De både øke blodtrykket og ukontrollert hypertensjon kan være en enveisbillett til hjerneslag eller hjerteinfarkt.

Imidlertid kan små mengder alkohol (en drink per dag for kvinner og to per dag for menn) faktisk redusere risikoen for hjertesykdom. Men American Heart organisasjonen ikke anbefaler ikke-drikkere bruker alkohol for å redusere deres risiko.