Digidexo.com

Coleus Forskohlii Fordeler

Coleus forskohlii, en skygge-elskende staude av mynte familien, trives i det subtropiske forholdene i India, Nepal og Thailand. Dyrkes som prydplante for sine grønne-grenser, fiolett-sentrert blader og høye stilkene av lavendel blomster, er Coleus forskohlii også verdsatt for sine medisinske bruksområder.

Dens fibrøse røtter er rike i den sammensatte forskolin. De har lenge vært brukt av utøvere av ayurvedisk medisin til å behandle søvnløshet, krampeanfall og hjerte-og luftveisplager. Forskning på Forskolin er andre helsemessige fordeler pågår.

Forskolin og trykk i øyet

I 1987 Sør-Afrikas Hoechst Forskning studert effekten av en 1-prosent forskolin øyedråpeflaske løsning på å redusere trykk i øyet i 10 personer. Forskerne konkluderte med at når det gis til friske mennesker, drops redusert trykk i øyet betydelig mer enn en placebo forskolin øyet. Høyt trykk i øyet er en av risikofaktorene for glaukom, som kan forårsake irreversibel blindhet.

Forskolin og vekt Mangement

I 2005 ble en 12-ukers studie testet effekten av forskolin på 30 mann ved University of Kansas Department of Health, idrett og mosjon Sciences. Hver av mennene hadde en BMI på 26 eller høyere, klassifisere dem som overvektige eller fete. Halvparten av dem fikk et placebo, og halvparten av dem ble gitt 250 mg forskolin ekstrakt gjennom munnen to ganger per dag.
Ved slutten av studien, mennene som fikk forskolin hadde både økt muskelmasse og bentetthet, og økt blodtestosteronnivåer. Forskerne konkluderte med at forskolin har potensial i behandling av fedme.

Forskolin og Astma

Forskere ved Hospital del Instituto Mexicano del Seguro Social, i 2006, testet effekten av forskolin på 40 personer som lider av astma. De ble tilfeldig tildelt enten orale doser av forskolin 10 mg, eller to natriumkromoglykat inhalasjoner tre ganger daglig. I løpet av de seks månedene av studien, opplevde bare 40 prosent av befolkningen tar forskolin astmaanfall, sammenlignet med 85 prosent av de som bruker inhalatorer.

Forskolin og hjertet helse

Tekniske Universitet München sammenlignet effekten av forskolin på 12 pasienter med hjertesvikt til de av vasodilator natriumnitroprussid og sirkulasjonsstimulerende dobutamin. Forskolin redusert både systolisk og diastolisk blodtrykk samtidig som vi forbedrer hjerte slagvolum med 70 prosent. Effektene av de andre to stoffer var mindre merkbar.

Forskolin som en Tanning Agent

The Dana-Farber Cancer Institute fant at forskolin, når den brukes i 3 uker på huden til blondt eller rødt-furred mus, forårsaket tanning, mens utsette de musene for ultrafiolett lys sånn i Solstudioer ikke gjorde det. De fant også at de forskolin-garvet mus som hadde blitt avlet for å være utsatt for hudskader og utvikling av svulst fra eksponering for UV lys ble beskyttet av sine tans.
Forskolin stimulert hudens naturlige pigmentering produksjon, noe som tyder på at i motsetning til vanlige solkremer det ikke ville trenge konstant reapplication.