Digidexo.com

Loperamidhydroklorid & Hair Loss

Loperamidhydroklorid & Hair Loss


Loperamidhydroklorid - kjent under handelsnavnet Imodium - er ofte brukt for lindring av kortsiktige og kronisk diaré. Det er også indisert for å redusere volumet av ekskrementer fra ileostomier hos pasienter med tidligere tarmsykdom. En myte om loperamid bruk er at det forårsaker hårtap etter lang tids bruk.

Riktig bruk av loperamidhydroklorid

Det anbefales at voksne bør ta 4mgs som startdose etterfulgt av 2 mg etter hver løs avføring. Barn mellom 2 og 6 år gamle med kortsiktig diarrhrea bør ta en initialdose på 3 mg; 6 til 8 år bør ta en startdose på 4 mg og barn 8 til 12 år bør ta en startdose på 6 mg. Etter den første behandlingen, bør barn ta 1mg / £ 20,2 kropps wieght etter en løs avføring. loperamidhydroklorid er ikke indisert for barn under to år eller personer med kronisk diaré.

Vanlige bivirkninger

Ofte bivirkninger av loperamid hydroklorid er vanskelige å distinguidh fra symptomer på diaré (dvs. kvalme, oppkast, svimmelhet). det har blitt rapportert at medisinen kan forårsake hudlidelser som utslett, elveblest, kløe og Stevens-Johnson syndrom. Munntørrhet, urinretensjon og tretthet er også rapportert som mindre alvorlige bivirkninger.

Alvorlige bivirkninger

Diaré vil føre til en uttømming av elektrolytt fra legemet. Derfor bør medisinen tas med rikelig med vann. Ikke ta medisiner hvis du har levende sykdom, feber, blodig avføring, magesmerter, er du gravid eller ammer. Hvis du har noen av disse symptomene mens du tar loperamidhydroklorid så bør du umiddelbart ringe en lege, eller Gift hvis overdose mistenkes.

Overdose

Hvis loperamid ikke er tatt som anvist, kan en overdose forekomme. CNS depresjon (dvs. respirasjonsdepresjon, redusert hjertefrekvens), urinretensjon og tarm lammelser kan oppstå. Hvis disse symptomene er til stede, bør medisinsk nødhjelp søkes. I tilfelle av en overdose, er nalokson ofte foreskrevet for å motvirke overdose symptomer. Pasienten blir deretter overvåket i minst 24 timer før vitale tegn forbedres.

Misforståelse

Loperamid ikke forårsaker hårtap etter lang tids bruk. Mens det er sant at loperamid kan svekke immunforsvaret, har det ikke vært noen bevis for at loperamid forårsaker hårtap. Imidlertid kan diaré og hårtap forekommer samtidig i sykdommer som viser berørte nivåer av næringsstoffer i kroppen, inkludert Addisons sykdom, Leishmaniasis, transplantat-mot-vert-sykdom, hypertyreose eller cøliaki. Hvis du har både hårtap og diaré samtidig, se en lege umiddelbart for å utelukke mer alvorlige lidelser.