Digidexo.com

Hva kan føre til at Indre lår og lyske Pain Non Injury?

Det er mange forhold som kan føre indre lår og lyskesmerter. Hvis du opplever vedvarende smerte som ikke er et resultat av en skade, bør du kontakte lege. Riktig diagnose er nøkkelen til å behandle tilstander som forårsaker smerte.

Brokk

Et brokk kan forårsake smerter i indre lår og lysken. En brokk kan være forårsaket av en skade, er det imidlertid av andre årsaker. Dette kan omfatte kronisk forstoppelse, graviditet, fedme og en medfødt svakhet i bukveggen. Et brokk kan forårsake andre symptomer som muskelsvakhet og en bule i lysken.

Nyrestein

En nyrestein kan gi smerter som stråler ut i lysken og låret området. En nyrestein er en masse som danner fra stoffer som er til stede i urinen. Noen årsaker til nyrestein er heteslag, akutt pankreatitt og hjerteinfarkt.

Orchitis

Orchitis (hevelse av testiklene) er en tilstand som kan føre til smerter i testiklene som kan stråle nedover låret. Behandlingen for orchitis er antibiotika, sengeleie, pungen støtte og analgetika for smertebehandling. Orchitis kan være et symptom på en mer alvorlig tilstand som testikkelkreft, gonoré eller syfilis.

Kreft

Kreft i urinveiene kan føre til vedvarende smerter i lysken som kan stråle til låret, bekkensmerter, magesmerter og hevelse i underlivet. De behandlinger for denne tilstanden kan omfatte kirurgi, stråling og kjemoterapi.

Advarsel

Hvis du opplever en plutselig innsettende akutte smerter i lyske og lår som ikke er forårsaket av en skade, kan det være et tegn på en alvorlig tilstand. Det er viktig å oppsøke lege umiddelbart for å unngå komplikasjoner.