Digidexo.com

Tegn og symptomer på leversvikt på huden

Tegn og symptomer på leversvikt på huden


Huden er kroppens største organ og en refleksjon av god helse. Noen ganger kan den plutselige opptreden av misfarging av huden eller andre uregelmessigheter indikerer større problem omrøring inne i kroppen. Når leversvikt oppstår, fungerer huden som en viktig indikator, som en av de vanligste tegnene på leversvikt er gulfarging av hud og det hvite i øynene forårsaket av en tilstand som kalles gulsott, som også kan føre til at huden bli itchier. I tillegg, blåmerker og utseendet av mindre skrubbsår og kutt som blør for mye er ofte indikatorer på leversvikt.

Gulsott

Gulsott ikke er en sykdom, men heller en effekt på en annen underliggende tilstand som leversvikt. Da leveren svikter, er det ikke lenger i stand til å skille ut bilirubin, som det normalt frigjør når den mottar hemoglobin fra milten. På grunn av leverens manglende evne til å frigjøre bilirubin i galle, bygger den gul-grønne-farget bilirubin opp i blodet, forårsaker misfarging av huden. Personer med svært høye nivåer av bilirubin i blodet kan ha misfarging av huden som er litt brune, men de fleste gulsott lider har huden av en gulaktig skjær. Denne tilstanden kan også føre til lysere avføring og mørkere farge på urinen. Lider av gulsott i tillegg klager over å ha hud som er intenst kløende til det punktet at noen med tilstanden prøve å skrape huden "rå" og kan ha problemer med å sovne.

Leversvikt er ikke den eneste tilstand som kan føre til gulsott, så det kan også være tegn på leversykdom, galle duct blokkering, hemolytisk anemi, visse kreftformer og gallestein.

Mottakelighet for blåmerker og blødninger

Leversvikt kan føre til blåmerker å vises enkelt og kan føre selv de mest mindre skade å resultere i stort blodtap. Dette er fordi en skadet leveren kan ikke riktig syntetisere proteiner at blodet trenger for å koagulere skikkelig.

Det er andre forhold som kan påvirke blodets evne til å koagulere bortsett fra leversvikt. Visse aspirin og medisiner kjent som blodfortynnende, betennelse i blodårer, eller tilstander som lupus, underernæring og noen former for kreft kan ha lignende effekter som leversvikt på blodets evne til å koagulere.

Andre indikatorer av leversvikt

På grunn av alvoret i leversvikt og det faktum at symptomene på leversvikt som vises på huden er delt med andre forhold, er det best å oppsøke lege så snart som mulig når hud misfarging vises. Andre symptomer på leversvikt er kvalme, tretthet, forvirring, svakhet og tap av appetitt.