Digidexo.com

Interne og eksterne hemorroider

Ifølge Mayo Clinic, hemorroider er slik en vanlig medisinsk tilstand som ved "50 år, har omtrent halvparten av voksne hadde å forholde seg til kløe, ubehag og blødninger som kan signalisere tilstedeværelsen av hemoroider." Dessverre kan hemorroider omfatte enten det indre eller det ytre analsfinkteren, og de er pinlig, så vel som ubehagelig. Det finnes måter å behandle og forebygge hemorroider.

Innvendige hemorroider

Den interne sphincter er ansvarlig for å regulere frekvensen av avføring. Som en gravid kvinnes livmorhals, som utvider for å tillate fødselen, den interne sphincter utvider også for avføring. Hvis den ikke utvider seg, det er ikke noe ønske om å presse. Når hemorroider utvikle, begynner de internt. Første-og andre-graders hemorroider er interne. En første-graders hemorrhoid er preget av en liten hevelse i endetarmen fôr, som en hard avføring kan føre til å blø. Ifølge Robert Holt, kan den første grads intern hemoroide ikke bli følt av pasienten, men det kan påvises i et medisinsk undersøkelse. En annengrads hemoroide er karakterisert ved "en liten del av slimhinnen ... og pute ... [utragende] ved anus i løpet av avføring," skriver Holt. Dette utstikket går tilbake inne i endetarmen når avføring er fullført.

Eksterne hemorroider

Hemorrhoid, som har startet internt, blir eksternt i sin tredje grad. En tredje grad hemorrhoid er som en annengrads hemorrhoid, bare i stedet for å slappe tilbake i endetarmen etter avføring, forblir det stakk, eller utenfor analåpningen. Det må nøye trukket tilbake inne med brukerens fingre, fordi når den er utvendig, det gir pasienten en kjedelig verkende følelse. Den fjerde grads hemoroide (sluttfasen) er utad utstå hemoroide som ikke kan settes tilbake inne i analkanalen. Ifølge Holt, er dette også kjent som en "permanent bule", og kanskje føre til en lidende å unngå å flytte tarmer for å unngå smerten ved å belaste hemorrhoid. En fjerde-graders hemorrhoid kan kreve akutt medisinsk hjelp hvis venstre ubehandlet. En ekstern hemorrhoid kan også eksistere under huden rundt anus.

Symptomer

Symptomer på første-graders hemorroider inkluderer smertefri blødning under avføring, enten i toalettet vann eller når du tørker, men vanligvis ikke integrert i avføringen. For andre, tredje og fjerde-graders hemorroider, kan en lidende opplever kontinuerlig anal kløe, murrende smerte eller verke i lukkemuskelen, ekstern hevelse rundt analåpningen, ukontrollerbar avføring sigevann, en følsom klump nær anus og, Selvfølgelig, en hemorrhoid utvekst. En ekstern hemorrhoid kan danne en blodpropp som resulterer i betennelse og alvorlig smerte.

Behandlinger og personlig pleie

Livsstilsendringer er de mest foreskrevne behandlinger for hemorroider. Det er reseptfrie kremer og stikkpiller som kan hjelpe i de fleste tilfeller, men enkle ting som soaking i et varmt bad (flere ganger om dagen), holde området veldig rent, ved hjelp av klutene etter avføring i stedet for tørt papir, og bruke isposer til hevelse er alle ting en lidende kan ikke redusere eller fjerne en hemoroide. Mer intensive behandlinger inkluderer gjør snitt i eksterne hemorroider, gummi band ligation (gummistrikk til å skjære av sirkulasjon), injeksjon (å krympe en hemorrhoid) og koagulasjon (lasere, varme eller infrarødt lys som brukes til å krympe det). Disse behandlinger er ikke kirurgi; kirurgiske prosedyrer brukes etter mislykkede behandlinger, eller hvis hemoroide er meget stort.

Forebygging

Ifølge Mayo Clinic, "Den beste måten å forebygge hemoroider er å holde avføringen myk, så de passerer lett." En diett høy i fiber (frukt, grønnsaker og helkorn) er en av de mest proaktive forebyggende tiltak. Drikker seks eller flere glass vann (eller andre enn alkohol væsker) om dagen hjelper også holde avføringen myk og akseptabel. Trening hjelper minske vein press, som gjør avstå fra sittende eller stående i lange strekninger. Venter på å flytte tarmer selv forbi trang til å gå kan resultere i herdet avføring, som er vanskeligere å bevege seg og kan forårsake hemorroider. Når du flytter tarmer, ikke belastningen (eller slutter å puste) mens du presser.