Digidexo.com

Hva er årsakene til blødning?

Blødning i mave-tarmkanalen kan komme fra den øvre GI-seksjonen (fra munnen til tynntarmen) eller den nedre seksjonen GI (tynntarmen gjennom anus). Forhold som forårsaker blødninger spenner fra svært behandles forhold til livstruende situasjoner. Blødning kan være umulig å oppdage eller det kan bli svart og tjæreaktig i avføring og oppkast, eller lyse rødt.

Sår

Sår oppstå som flenger i øvre fordøyelsessystemet som kan være forårsaket av infeksjon eller noen medisiner. Blod kan være tilstede i avføring og i oppkast hvis sår er årsaken til gastrointestinal blødning.

Betennelse

Betennelse kan forårsake blødninger i mage-tarmkanalen. Betennelse kan oppstå i slimhinnen i spiserøret, ofte på grunn av GERD, en tilstand hvor magesyre kommer inn i spiserøret. Betennelse i magevevet er referert til som gastritt og kan være forårsaket av medikamenter, skader, sykdommer og sykdommer. Betennelse i kolon kalles kolitt.

Tårer i spiserøret

Langvarig oppkast eller kraftig oppkast kan lage rifter i slimhinnen i spiserøret, kalt Mallory-Weiss tårer. Disse tårer kan også oppstå fra andre belastende, slik som hoste eller fødsel.

Esophageal varicer

Esophageal varicer er en tilstand der blodårene ligger i spiserøret svelle og sprekke og forårsake blødninger. Denne tilstanden er assosiert med cirrhose.

Svulster og kreft

Tumor formasjoner i både den øvre og nedre GI GI kan føre til blødning. Både kreftsvulster og godartede svulster kan føre til blødning. Vekster som finnes i tykktarmen kalles polypper.

Diverticulum

Ifølge National Digestive Diseases Information Clearinghouse, diverticula er poser innenfor veggene i tykktarmen som kan forårsake blødninger.

Hemorroider

Hemorroider forårsake blødninger på grunn av forstørret og irritert årer rundt anus. Anal sprekker eller rifter i huden av endetarmen, også forårsake blødninger.