Digidexo.com

Lasere for Scar Reduksjon

Laser kirurgi har blitt et effektivt alternativ for arr reduksjon for huden. De tidlige anvendelser av laser prosedyre var for keloider og hypertrofiske arr, som ble forårsaket av fortsatt vekst av arrvev etter en såret var grodd. I dag laser prosedyren har utvidet, til styrketegn, dype sår, kylling potten arr, kviser og mye mer. Moderne laser prosedyre rettet mot lag under huden for å stimulere kollagen under arr å danne ny hud til å dekke arret. Fordampe laser prosedyre eksponere en naturlig hud laget ved å fjerne det øverste laget av huden.

Fakta

Kroppen har en naturlig reaksjon på å skremme ved å produsere kollagen å dekke det berørte området. Kollagen er også kalt arrvev, noe som potensielt kan vokse lengre, dypere og føre til ytterligere skade på huden rundt. På motsatt side, kan det ikke nok å danne arrvev over arret. Det beste resultatet i laser arr reduksjon kirurgi er når arret ekspanderer på grunn av fortsatt vekst av arrvev i stedet for reduksjon av kollagen produsert over huden.

Typer:

Det finnes en rekke lasere som benyttes i arr reduksjon. Den Pulsed dye er vanlig og effektivt brukt for keloid arr. Det bidrar til reduksjon av betennelse i hypertrofiske arr og reduserer kløe. Den Pulsed dye laser er også kjent for resurfacing innrykk av innrykk arr. CO2-laser er en type laser som er mest effektive for akne arr. Dette bestemte laser prosedyren har en vesentlig lengre rehabiliteringsperiode som det er som en sandblaster, sprenging arrene unna. ER: YAG laser er en annen type laser som er mindre enn ablativ CO2, noe som resulterer i mindre skade, og en kortere utvinning. CO2 og ER: YAG er begge ablativ laser, som brukes til å brenne av hudens overflate.

Time Frame

Etter laser arr reduksjon kirurgi, området jobbet på er vanligvis rød og øm. Dette skjer umiddelbart etter operasjonen fordi arret huden har blitt lasered av og ny hud vokser i lag over hele området. Blemmer og smerter kan forekomme, men vanligvis bare kort etter operasjonen. Arr bør begynne å helbrede ved å gjenoppfriske ny hud i løpet av fire dager. Mer omfattende prosedyrer og bruk av lasere med et brennende mekanismen vil kreve mer tid å gjenopprette.

Fordeler

Effektiviteten av arr reduksjon kirurgi er den viktigste fordel. Starter på 1990-tallet, har moderne teknologi reduserte risikoen for potensielle skader og økt frekvensen av pasienttilfredshet i laser arr reduksjon prosedyrer. Sammenlignet med andre former for arr reduksjon som kremer, buk tucks og andre prosedyrer, kan laser kirurgi har en mer konkret resultat, samt å ha lavere kostnader og utvinning tid. Mer nylig har laserkirurgi blitt brukt til tatovering fjerning.

Advarsel

Laser arr fjerning kommer ikke uten risiko. Når en laser ikke blir brukt riktig kan det ablate huden, som overfladisk forårsaker vevsskade. Det er heller ingen garanti for at reduksjon kirurgi vil fullføre fjerne arr i alvorlig forskanset styrketegn eller høyne helt innrykket arr. Det er andre mulige risikoer eller reaksjoner på arr reduksjon kirurgi som blemmer, smerter, infeksjon eller allergiske reaksjoner. I laser arr reduksjon hyperpigmentering eller hypo-pigmentering er den vanligste bivirkningen.