Digidexo.com

Medisiner som brukes for demens

Å ha en elsket en som lider av demens er aldri lett. Den merkelig oppførsel alene er nok til å forvandle din kjære til noen du ikke kjenner, men leger kan foreskrive en rekke medisiner for å dempe symptomene.

Kolinesterasehemmere

Stoffer som Aricept, Exelon og Razadyne øke nivåene av kjemikalier som påvirker hukommelse og dømmekraft. Bivirkninger kan være oppkast, kvalme og diaré.

Memantin

Memantin er en Alzheimers stoff som regulerer kjemikalier som påvirker hjernens funksjon og kan forbedre hukommelse og læring. Vanlige bivirkninger er svimmelhet.

Antidepressiva

Leger kan foreskrive en type antidepressiva som kalles SSRI (selektive serotonin reopptakshemmere) for behandling av stemnings problemer knyttet til demens. Delirium er en mulig bivirkning, så demente bør bli overvåket nøye dersom legen foreskriver disse.

Antipsykotiske legemidler

Noen leger bruker antipsykotiske medikamenter for å behandle angst, vrangforestillinger, atferdsproblemer og søvnproblemer, selv om FDA ikke har godkjent disse stoffene til å behandle demens. Vanlige antipsykotiske legemidler inkluderer Risperdal og Zyprexa.

Andre Drugs

Leger også kan foreskrive medisiner for å behandle høyt blodtrykk, hjertesykdom eller diabetes, fordi disse forholdene noen ganger bidra til demens.