Digidexo.com

Fur Allergi

Pet pels allergi er en vanlig type allergi hos mennesker. Ifølge Astma- og Allergiforbund Foundation of America, rundt 15 prosent til 30 prosent av befolkningen med allergi er allergisk mot katter og hunder. Men det er ikke pelsen som forårsaker den allergi; i stedet, et protein i kjæledyr dander som holder seg til pelsen forårsaker allergiske reaksjoner hos mennesker. Pet allergi er lett å behandle i de fleste tilfeller.

Symptomer

Pet pels allergi kan påvises ved en økning i allergiske symptomer når de utsettes for kjæledyr dander. Disse symptomene er overdreven nysing og rennende eller tett nese. Allergi lidende kan også hoste og hvese når de utsettes for pet pels. Røde, kløende utslett er ofte oppleves av folk med kjæledyr allergi. De kan også oppleve kløe, rennende øyne, spesielt hvis pelsen får inn i øynene gjennom gni eller rørende.

Diagnose

Leger vanligvis diagnostisere allergi basert på pasientopplysninger. Hvis pasienten informerer legen at symptomene oppstår bare når de utsettes for dyr, vil legen mest sannsynlig diagnostisere pasienten som å ha et kjæledyr allergi. Legen kan be om at pasienten går til et sted fritt for potensielle allergener for å se om kjæledyr er klar årsak til allergi. Mange velger å fjerne kjæledyret for å teste allergi, men dette er ineffektiv fordi kjæledyr dander forblir innenfor en husholdning for en stund. I noen tilfeller kan legen utføre en hudtest eller blodprøve for å diagnostisere en allergi.

Behandling

Behandling av allergi mot dyrepels avhenger av alvorlighetsgraden av allergi. Noen lider krever noe mer enn en over-the-counter antihistamin å kontrollere allergisymptomer. Leger kan foreskrive sterkere medisiner for mennesker med sterkere symptomer. Disse kan tas enten daglig eller etter behov, som foreskrevet av lege. De med alvorlige allergier kan velge å motta allergivaksinering å kontrollere problemet. Leger administrere allergivaksinering å redusere reaksjon på et allergen, men i enkelte tilfeller skuddet kan ta en stund å begynne å jobbe effektivt.

Pet Alternatives

Å ha et kjæledyr er ikke helt uaktuelt for de med kjæledyr allergi. Mens ingen kjæledyr er helt allergen-fri, er mange hunde- og katteraser rapportert å utløse allergiske reaksjoner langt sjeldnere. Allergi lidende kan se inn furless raser av katter, for eksempel Sphynx. Hunder med lav allergi målinger inkluderer portugisiske vannhunder, pudler og Yorkshire terriere. Andre kjæledyr som skilpadder, øgler eller fisk kan være et alternativ.

Allergy Control

De med kjæledyr allergi som ønsker å holde en furry kjæledyr i deres hjem har en rekke alternativer for å redusere sine allergisymptomer. Bade dyret en gang hver uke for å redusere mengden av luftbårne allergener. Fjern teppet fra hjemmet, eller hvis teppet er nødvendig, stokk med en lav-tepper og damp rent ofte. Ved rengjøring, bære en maske for å hindre hisset opp allergener fra forårsaker problemer. Legge til et luftfilter inn i hjemmet bidrar til å redusere allergener også, som filteret suger allergener ut av luften.