Digidexo.com

Hva er årsaken til ekstrem tretthet og Komme virkelig kaldt?

Hva er årsaken til ekstrem tretthet og Komme virkelig kaldt?


Hvis du finner ut at du er ofte kald og sliten, kan du ha en underliggende medisinsk tilstand. Selv om det er en rekke helseproblemer som presenterer med frysninger og tretthet, er hypotyreose den mest sannsynlige årsaken. Andre mulige sykdommer som anemi, hypoglykemi eller anoreksi. For å finne roten årsaken til dine symptomer, bør du gå til en lege for testing.

Hypotyreose

Hypotyreose er en lidelse der skjoldbruskkjertelen ikke produserer nok hormon. Hypotyreose er vanligst hos kvinner over 50 år, selv om det kan forekomme hos personer i alle aldre og kjønn. I tillegg til trøtthet og følsomhet for kulde, kan personer med hypotyreose bli deprimert, få vekt, mister hår, oppleve sprø negler eller har blek hud.

Anemi

Anemi er en lidelse der kroppen ikke har nok friske røde blodceller. Det er mer vanlig hos kvinner enn menn. Selv om tretthet er et vanlig symptom, de fleste anemiske individer ikke oppleve følsomhet for kulde. Men de kan føle seg svak, har brystsmerter, kampen for å puste og få hyppig hodepine.

Hypoglykemi

Hypoglykemi er en tilstand i hvilken blodsukkeret faller ofte under sunne nivåer. Diabetikere og pre-diabetikere er spesielt utsatt for hypoglykemi. Symptomer på hypoglykemi er tretthet, skjelvinger, kaldsvette og uklar tenkning.

Anoreksi

Anoreksi er en tilstand der en person nekter å spise i frykt for at de vil få vekt. Mer vanlig hos kvinner enn menn, kan anoreksi føre en person til å føle seg sliten, kald, utvikle en gul kastet til deres hud og vokse et fint lag av hår over kroppen sin.