Digidexo.com

S. pyogenes & toksisk sjokksyndrom

S. pyogenes & toksisk sjokksyndrom


Toksisk sjokk-syndrom er en sjelden infeksjon som oppstår sekundært til en annen infeksjon i kroppen og i betraktet som en medisinsk krise. Unnlatelse av å få behandling kan føre til dødsfall. Toksisk sjokksyndrom kan være forårsaket av enten stafylokokker eller streptokokker organismer, inkludert S. pyogenes.

Grunnleggende

S. pyogenes, Streptococcus pyogenes, eller er en av de mange bakterier av streptokokkstammer. S. pyogenes, en gram-positive bakterier.

Toksisk sjokksyndrom, TSS, eller, forekommer sjelden og er en alvorlig komplikasjon av en bakteriell infeksjon, som oftest i forbindelse med anvendelsen av super absorberende tamponger eller p-svamper. Selv om det er allment antatt at bare menstruerende kvinner kan utvikle toksisk sjokksyndrom, menn, barn og ikke-menstruerende kvinner kan også utvikle denne blodinfeksjon.

Bakgrunn

Den Elektronisk Textbook of Bacteriology rapporterer at S. pyogenes er en av de hyppigst forekommende patogener, med 5 til 15 prosent av befolkningen som har den organisme i sine legemer, men ikke forårsaker sykdom mindre immunitet er kompromittert eller bakterier utvikle en metode for å bryte gjennom kroppens normale forsvar.

Selv om det er allment antatt at bare menstruerende kvinner kan utvikle toksisk sjokksyndrom, menn, barn og ikke-menstruerende kvinner kan også utvikle denne blodinfeksjon. Toksisk sjokksyndrom utvikler seg fra en allerede forekommende infeksjon i kroppen, enten fra en staph eller strep-infeksjon, inklusive S. pyogenes. Oftest er de primære infeksjoner forårsaket av S. pyogenes er i de respiratoriske eller hud-systemer.

Symptomer

Utbruddet av toksisk sjokksyndrom er rask og kan begynne med slike generaliserte symptomer som kvalme, oppkast og diaré. Den forårsakende organisme av toksisk sjokksyndrom, enten staph eller strep, inklusive S. pyogenes, gjør ingen forskjell i symptomene og effektene av toksisk sjokksyndrom.

Andre symptomer for å være påpasselig: en plutselig oppstår høy feber; lavt blodtrykk; hudutslett som ser ut som en solbrenthet, som forekommer oftest på fotsålene og håndflatene; muskel- eller hodepine; forvirring; anfall kan oppstå; svimmelhet; rødhet i halsen, øyne, munn.

Prevalens

Toksisk sjokksyndrom, uansett hva den forårsakende organismen, er en sjelden sykdom. Mange er ikke klar over at andre enn menstruerende kvinner mennesker kan utvikle denne livstruende sykdom. Folk som har fått brannskader, piercinger, etter inngrepet, hadde vannkopper eller opplevd noen åpninger i huden eller annen grunn er også i fare for å utvikle TSS.

Toksisk sjokksyndrom kan gjenoppstår i de som allerede har opplevd det.

Toksisk sjokksyndrom kan bli behandlet; tidlig diagnose er viktig.

Advarsel

Kontakt en helse-omsorg leverandøren umiddelbart hvis du observerer noen eller de fleste av disse symptomene, spesielt hvis du er eller har nylig blitt mensen eller har et åpent område eller såret.