Digidexo.com

Problemer med Krill Oil

Krillolje ble patentert i 2003 av et kanadisk selskap, Neptune Technologies og Bioressources Inc. Krillolje inneholder DHA (dokosaheksaensyre) og EPA (eikosapentaensyre), som begge er omega-3 fettsyrer. Tilhengere av krillolje si det kjemper hjertesykdom, diabetes, macula degenerasjon, betennelser og infeksjoner.

Mangelfull informasjon

Hovedproblemet med krillolje er ganske enkelt at nok informasjon er ikke kjent om det. I motsetning til andre kilder til omega-3 fettsyrer, som for eksempel fiskeolje og linfrø, som har mer omfattende banerekorder, har krillolje ikke vært på markedet lenge nok til å generere definitive studier.

Defekte vitenskapelige studier

De studiene som er gjennomført og som tout krill olje fordeler ble utført av foretak med en monetær interesse i å se krill olje salget øker. Ingen studier gjennomført av uinteresserte parter har funnet ut at krillolje forebygger hjertesykdom eller at det er bedre enn fiskeolje.

Legemiddelinteraksjoner

Krillolje kan samhandle med visse medisiner, så pass på å spørre legen din om å ta krillolje hvis du allerede er på medisiner. Spesielt kan det negativt samhandle med blod-tynner, for eksempel warfarin, og over-the-counter smerte medisiner, for eksempel Motrin og Advil.

Bivirkninger og Allergi

Krillolje er kjent for å forårsake diaré og løs avføring. Det kan også forårsake fordøyelsesbesvær. Fordi krill er krepsdyr, ikke ta krillolje hvis du har skalldyrallergi.

Alternativer til Krill Oil

Alternative kilder til omega-3 fettsyrer er fiskeolje og linfrøolje. Fiskeolje har en høy mengde av triglyserid form av DHA som kroppen lett konverteres til bruk i cellemembraner. Krillolje inneholder også DHA, derimot, ville du trenger å konsumere mer krill olje kosttilskudd enn fiskeolje kosttilskudd for å oppnå en terapeutisk dose av DHA, noe som gjør fiskeolje et mer økonomisk valg.