Digidexo.com

Hva er fordelene med rødkløver te?

Hva er fordelene med rødkløver te?


Rødkløver er en vill plante som kan høstes å lage en te. Den blader, stilk, rot og blomstre av anlegget er alle spiselige, selv om blomstene er mest brukt for te. Rødkløver har en lang historie med medisinsk bruk og kan trygt spises, selv om University of Maryland Medical Center bemerker at mer langsiktige studier er nødvendig. Rødkløver te er mer typisk laget av tørket snarere enn friske blomster.

Kolesterolsenkende Ability

Rødkløver er rik på isoflavoner, som kan hjelpe med å redusere samlede kolesterolnivået i blodet. En studie på rødkløver og kolesterol ble utført på 40 kvinner etter overgangsalderen, og ble publisert i en 2009 utgaven av "Journal of Obstetrics og Gynekologisk Research." Forskerne fant at inntak av rød kløver isoflavoner over fire måneder ført til lavere total kolesterol, lav -density lipoprotein og triglyseridnivåer. High-density lipoproteiner, som beskytter kroppen din fra plakk i blodårene dine, ble tatt opp med rødkløver supplement. Fordi rødkløver har ingen bivirkninger, ble det ansett som en potensiell trygg måte å senke kolesterolnivået i blodet.

Kan forbedre hudens helse

Ifølge TK Lim, forfatter av "Spiselige Medisinske og ikke-medisinske planter," rødkløver har tradisjonelt blitt brukt til å behandle hudsykdommer. En 2006-utgaven av "Phytotherapy Research" inkluderte en studie der forbruker en rødkløver ekstrakt førte til høyere kollagen innhold, økt fuktighet, økt elastisitet og økt hudens tykkelse hos rotter som hadde gjennomgått østrogenmangel. Forskerne konkluderte med at rødkløver kan være nyttig i behandling av hud helse, spesielt for dem som opplever lavere østrogennivå, for eksempel i overgangsalderen.

Forbruk og Brewing

Mens rødkløver anses generelt trygt for forbruk, University of Maryland Medical Center sier at det ikke bør brukes i mer enn tre til seks måneder fordi isoflavon innhold kan føre til komplikasjoner. Rødkløver te kan gjøres ved å kombinere 1 til 2 teskjeer av de tørkede blomster med 8 gram av kokende vann. La te å bratt for en halv time før du drikker. Det medisinske senteret anbefaler å drikke 2 til 3 kopper per dag.

Potensielle komplikasjoner

Selv om ingen alvorlige bivirkninger er rapportert, sier University of Maryland Medical Center at enkelte tilfeller av hodepine, kvalme og utslett har forekommet etter å ha drukket rødkløver te. Det te er ikke anbefalt for gravide eller ammende kvinner, og kan påvirke effekten av visse legemidler. Spesielt kan det øke effekten av østrogentilskudd, hormonbehandling erstatning legemidler og p-piller. Rødkløver kan også øke effekten av blodfortynnende medisiner, øker risikoen for blødning. Snakk med legen din før du tar rødkløver te å minimere risikoen for bivirkninger.