Digidexo.com

Tegn på en hjernesvulst

Tegn på en hjernesvulst


Tegn og symptomer på en hjernetumor kan være subtile eller alvorlig, avhengig av området av hjernen påvirkes og tumortype. Flere symptomer er typiske. Hodepine ledsaget av kvalme og oppkast er den mest utbredte tegn.

Typer

Hjernesvulster er unormal vekst. Ikke alle er kreft. Noncancerous hjernesvulster er referert til som godartet. De kan oppstå i hjernen fra spredning av celler, eller spre seg fra andre organer. Pasienter med brystkreft eller lungekreft kan utvikle hjernesvulster fra metastasering. Hvis legen mistenker din hodepine eller andre symptomer er tegn på en hjernesvulst, det første trinnet som bør gjøres er å bekrefte diagnosen, og deretter identifisere type og plassering av svulsten.

Symptomer

Hjernesvulster kan ha flere symptomer, og ikke alle er typiske. Tegn på en hjernesvulst avhenger i stor grad på sin plassering. Anfall, tap av balanse, tåkesyn, talevansker, svimmelhet, tap av syn eller hørsel, forvirring, svakhet og problemer med å huske alle kan være tegn på en hjernesvulst. Noen mennesker opplever humør og atferdsendringer. Endret følelse i ekstremiteter kan oppstå, for eksempel nummenhet eller kribling.

Identifikasjon

En biopsi kan være nødvendig å fortelle legen om en hjernesvulst er kreft eller godartet. Legen din vil også henvise deg til en nevrolog eller nevrokirurg. Vanligvis er en hjerneskanning utføres dersom tegn på en svulst er til stede.

Se en lege

Hvis du har hodepine som har endret mønstre, forverret eller er ny, bør du oppsøke lege. Smerter som er tilbakevendende, og på samme sted, ledsaget av kvalme, oppkast eller synsforstyrrelser er de mest vanlige tegn på en hjernesvulst.

Betraktninger

Hjernesvulster kan være komplisert. Noen er godartet og lett behandles. Uavhengig av type, hvis du har tegn på en hjernesvulst, er det viktig å oppsøke lege for å diskutere dine symptomer. Tidlig diagnose og behandling fører til de beste resultatene.