Digidexo.com

Hva er DuoDERM Brukes til?

DuoDERM er en hydrokolloid (den samhandler med såret eksudater eller avløp å danne en gel med vann) dressing markedsført av Convatec. Dette lateksfrie dressing har en trippel hydrokolloide matrisen med en viral og bakterier barriere. DuoDERM er tilgjengelig i en rekke størrelser og former, og det er vanlig DuoDERM og løvtynne DuoDERM. Det er en over-the-counter (OTC) dressing tilgjengelig over hele verden, og på ditt lokale apotek.

Definisjon

DuoDERM er en hud dressing som fremmer helbredelse av sår. DuoDERM gir et fuktig miljø på såret, denne karakteristiske under dressing årsaken epithellalization (re-veksten av hud over et sår), men ingen maserasjon (for å gjøre myk). Den har en ytre fleksibel polyuretan skumsjikt og et klebesjikt hudkontakt.

Funksjon

DuoDERM er utmerket til bruk på lacerations, kutt, blåmerker, brannsår huden sår og sår som er treg til å helbrede. Det er en ideell dressing for diabetessår, trykksår og full og delvis tykkelse hud grafts. Det hefter godt til såret, og vil ikke tillate noen lekkasje. På grunn av denne funksjonen, er det effektivt for å sikre kolostomi- poser til en pasientens mage. DuoDERM dressing kan bo på plass for opptil sju dager.

Hvordan søke

Såret bør rengjøres med sterile teknikker. Papirbaksidematerialet fjernes fra en passende størrelse dressing for såret og påføres forsiktig over såret. Det bør være minst 2 cm margin over såret kanter for å tillate en sikker tetning av bandasjen.

Fordeler

Det er mange fordeler med å bruke DuoDERM dressing. Fordi DuoDERM er en hydrokolloid bandasje, kan bakterier og andre forurensninger ikke gjennomsyre det. DuoDERM har en autolyte debridement effekt (evnen til å rydde opp i såret). Den er vanntett dressing slik at en pasient kan bade eller dusj med det. Den ekstra tynne versjonen av DuoDERM dressing er gjennomsiktig slik at såret kan observeres uten å fjerne bandasjen.

Advarsel

Ikke bruk DuoDERM dressing hvis det har vært en allergisk reaksjon på det i det siste. Den opprinnelige bruken av DuoDERM bør gjøres i regi av helsepersonell. DuoDerm bandasjen skal ikke benyttes dersom en anaerob (bakterier som ikke trenger oksygen for å vokse) infeksjon er til stede.