Digidexo.com

Matvarer som du ikke spise når du har eksem

Matvarer som du ikke spise når du har eksem


Den inflammatorisk hudsykdom eksem vanligvis følger perioder med fakkel-ups og remisjon. Den eksakte årsaken er fortsatt ukjent, men Mayo Clinic.com rapporterer en feil immunrespons som feilaktig angrep hudvev sannsynlig utløser dette problemet. Mange mennesker med eksem har også allergier av noe slag. Mens ingen definitive retningslinjer finnes på matvarer for å eliminere uten spørsmål, kan handlingene til enkelte matvarer gjør eksem verre, og eksperimentere med deres eliminering kan hjelpe deg med å identifisere personlige triggere hvis noen.

Betennelses Foods

Betennelse forverrer alle hud tilstand. Som for autoimmun komponent av eksem, inflammasjon øker i nærvær av tilstander som følge av feilaktig immunrespons; betennelsen forverres også disse forholdene, og skaper en ond sirkel. Alternativ medisin ekspert Dr. Andrew Weil og University of Maryland Medical Center anbefaler å kutte ned på matvarer som er kjent for å utløse betennelse. Når det spises i overkant, omega-6 fettsyrer be kroppen til å produsere kjemikalier som fremmer inflammasjon. De rikeste kildene inkluderer solsikkeolje, safflower, soyaolje, sesamolje og blandede vegetabilske oljer. De fleste kommersielt forberedt snack matvarer bruke disse oljene. Når du tilbereder, velger oljer som raps og oliven i stedet. Mettet fett finnes i kjøtt og andre animalske matvarer også bidra til betennelse. Weil anbefaler også å kutte ned på raffinerte karbohydrater og sukker, som begge reagerer med proteiner i kroppen for å fremme betennelse.

Vanlige matallergener

På grunn av sammenhengen mellom eksem og allergier, spise den maten som mest sannsynlig å forårsake allergiske reaksjoner eller overfølsomhet kan forverre eksemet. De vanligste syndebukkene inkluderer meieriprodukter, soya, sitrus, peanøtter, hvete og muligens alle korn som inneholder gluten, fisk, egg, mais og tomater. Hvis du mistenker at du har matallergier, se en lege for testing. Du kan også eksperimentere med en eliminering diett som innebærer å kutte ut en bestemt mat for en viss tidsramme og legge den tilbake i for å se om det gjør en forskjell i din tilstand. For optimalt resultat, ta kontakt med helsepersonell kunnskapsrik om at denne type diett.

Foods høy i Histamin

Mange matvarer inneholder det kjemiske histamin. Mens vanligvis uproblematisk kan lide symptomer som ligner på en allergisk reaksjon hvis man mangler et tilstrekkelig forråd av enzymet er nødvendig for sin nedbrytning i kroppen. Kalt "histamin intoleranse," the British Allergy Foundation rapporterer denne tilstanden har vært knyttet til en rekke helseproblemer, inkludert eksem. Du kan ikke helt kuttet ut histamin på grunn av sin tilstedeværelse i en rekke matvarer, men kutte ned eller eliminere de rikeste kildene samt matvarer kjent for å frigjøre histamin i blodet vil hjelpe. Potensielt problematiske matvarer inneholder fermentert mat, alkohol, sjokolade, sitrusfrukter, spinat, auberginer, tomater, fisk, kylling, bearbeidet kjøtt - spesielt røkt eller gravet - Ølgjær, alkohol, rå eggehviter, ananas og jordbær.

Anbefalt Foods

De viktigste matvarer du kan inkludere i en diett for å bekjempe eksem vil ha en anti-inflammatorisk effekt. Eksempler er antioksidant-rik frukt og grønnsaker i et bredt utvalg av farger og matvarer rike på anti-inflammatorisk omega-3 fettsyrer som linfrø, hamp frø og valnøtter. Fatty, fet fisk representerer en god kilde også, men du må kanskje begrense forbruket hvis du har mistanke om histaminintoleranse. Velg hele korn som brun ris, havregryn og sammalt hvete, med mindre du oppdage følsomhet for gluten samt planteproteiner som nøtter, frø og bønner.