Digidexo.com

Hva gjør du for Isjias?

Isjiasnerven er den lengste nerven i kroppen som starter på ryggmargen og går nedover tilbake i begge beina. Isjias refererer til den smerte som er forårsaket ved sammenpressing på denne nerve. Snakk med legen din om måter å hjelpe behandle din isjias. Det finnes flere metoder for behandling som kan hjelpe lindre smerten av isjias.

Hot / Cold Therapies

Varme og kalde behandlinger kan lindre smerter og betennelser som stråler fra isjiasnerven. For kaldt terapi, plassere en ispose på det området av smerte for minst 10 til 15 minutter. Hvis du ikke kan stå følelsen av isen direkte på huden din, bruk en ren klut mellom huden og flokken. Gjenta søknad hvert par timer før isjias går unna.

Hvis du planlegger å bruke varme på smertestedet, bør du vente i minst to dager hvis smertene var et resultat av en skade. En varmepute kan brukes til å søke varme til det skadde området i ca 15 minutter om gangen. Du kan bruke denne metoden noen få timer i løpet av dagen. Mange mennesker finner lindring ved å veksle mellom varme og kalde omslag.

Fysioterapi

Du kan gjøre noen grunnleggende stretching hjemme som en måte å hjelpe din sciatic nerve smerte. Strekke korsryggen ved å utvide armene mot tærne. Hold stillingen i minst 30 sekunder til ett minutt. Slipp strekningen og gjenta minst fem ganger. Utføre strekningen flere ganger om dagen for å se om dette bidrar til å redusere isjias smerte.

Hvis smerten er alvorlig, kan legen anbefale å jobbe med en fysioterapeut som en måte å finne lindring. En fysioterapeut vil ha deg utføre mer avanserte oppgaver som fokuserer på å styrke ryggmuskulaturen.

Medisiner

Smerte medisiner kan anbefales som en form for behandling for isjias. Dette inkluderer over disk smertestillende medikamenter samt reseptbelagte legemidler. Over the counter paracetamol og ibuprofen vil først bli anbefalt i stedet for sterkere reseptbelagte versjoner. Disse medikamentene kan bidra til å avlaste både smerter og betennelser forårsaket av isjias. I mer alvorlige tilfeller kan steroidinjeksjoner gis til pasienten som en måte å gi lindring.