Digidexo.com

Hva er årsakene til Ringorm hos barn?

Ringorm er en tilstand som oppstår som et resultat av en soppinfeksjon. Det er referert til en ringorm fordi infeksjonen manifesterer seg i ringlignende lesjoner på hudens ytterste lag og hodebunn.

Funksjoner

Ringorm fører til en sirkulær utslett å danne på huden. Det er vanligvis rødt og kløende, med normal-vises huden i midtpartiet av ringen. En eller flere ringorm lesjoner kan være til stede. Hvis ringorm er til stede i hodebunnen, vil en skallet flekk sannsynlig oppstå hvor soppinfeksjon er til stede.

Årsaker

Ringorm er forårsaket av en sopp parasitt som kan smitte ved kontakt med en annen smittet person eller en infisert dyr (katter, hunder, hester, geiter, kaniner, griser og ildere). Ringorm kan også fås ved å berøre overflater eller objekter som har blitt berørt av infiserte mennesker eller dyr.

Identifikasjon

Ringorm er ofte identifisert av en pleier eller en lege ved å undersøke forekomsten av utslett.

Forebygging / løsning

For å hindre ringorm, unngå nærkontakt med berørte personer eller dyr. Behandling av ringorm vanligvis innebærer å bruke over-the-counter anti-fungal medisiner. I noen tilfeller kan reseptbelagte anti-sopp kremer eller oral anti-fungal medisiner være nødvendig for å klare opp en ringorm infeksjon.

Advarsel

Hvis en ringorm infeksjon ikke rydde opp innen en måned etter behandling, bør lege konsulteres for mer aggressiv behandling.