Digidexo.com

Hva er varigheten av nyrestein?

Det er virkelig ingen måte å forutsi varigheten av nyrestein, selv om det er noen retningslinjer og estimater som er nyttig. En bedre forståelse av de ulike måter at "varigheten" kan forholde seg til nyrestein kan oppnås ved å lære hva de er laget av, og hvordan de forlater kroppen.

Definisjon

Nyre stormer dannes når væske og mineraler som er i urinen er ute av balanse. Mineralene normalt forbli oppløst i væsken, men hvis det ikke er nok fluid, så mineraler som kalsium og urinsyre kan lett dannes i krystallene. Over tid, disse krystallene holde sammen og utvikle seg til harde steiner. Dette er spesielt sannsynlig skje hvis urin heller ikke har den riktige tilførsel av de kjemikalier som hindrer krystaller fra klumper sammen. Så snart de er dannet, nyrestein er harde mineraler.

Typer

Nyrestein er laget av forskjellige typer mineraler. Ifølge ekspertene ved Mayo Clinic, er om lag fire av fem nyrestein laget av kalsium oksalat. En annen type stein bestående av struvite er forårsaket av urinveisinfeksjoner og er oftest funnet i kvinner. Urinsyre er et biprodukt av protein metabolismen, så du har en høyere risiko for urinsyre steiner hvis du spiser en høy-protein diett. Cystein steiner er sjeldne og eneste form hos personer med en arvelig lidelse som fører til at nyrene til å skille ut store mengder aminosyrer.

Varighet

Varigheten av nyrestein kan referere til hvor lenge de forblir i nyrene, hvor lenge de tar å forlate kroppen din, eller hvor lenge steinen vil vare. Det er ikke noen hard og rask svar. Siden de er herdet mineraler, kan nyrestein vare lenge. Dessuten kan de bli brutt opp i små stykker i en fremgangsmåte for å hjelpe dem til å passere gjennom kroppen. Så lenge de oppholder seg i nyrene og er ikke så store eller mange at de forårsaker problemer, kan de bo inni kroppen din på ubestemt tid. Hvis de flytter ut av nyrene, så må de forlate kroppen enten naturlig eller med prosedyrer for å bidra til å gjøre det skje, men hvor lang tid det tar dem å forlate kroppen avhenger av deres størrelse.

Størrelse

Leger ved Delaware Urologiske Associates staten som nyrestein som er større enn 1 cm (0,39 tommer) vil "sjelden passere gjennom urinveiene uten komplikasjoner." Steiner som er mindre enn 3 mm (0,12 tommer) har en høy sjanse for naturlig passerer ut av kroppen. Stones større enn 8 mm (0,31 tommer) i bredden har om en 20 prosent sjanse for å bestå spontant innen ett år. En rapport fra American Academy of Family Physicians sier at noen stein større enn 5 mm (0,20 inches) har ingen sjanse for å bestå uten intervensjon. Mens størrelsen spår om steinen vil kunne passere spontant, anslag over hvor lang tid det kan ta alt fra tre dager til tre uker.

Behandling

Hvis nyrestein er for store til å passere innen en rimelig tid, eller hvis de forårsaker en blokkering eller blødning, deretter intervensjon er nødvendig. En prosedyre kalt ekstrakorporal sjokkbølgen lithotripsy sender sjokkbølger gjennom kroppen. Bølgene er ufarlig for kroppens vev, men når de treffer nyrestein, er steinene brutt opp i mindre biter som kan flyte gjennom urinen. Perkutan nephrolithotomy er en type operasjon som brukes for å fjerne en stor stein ved hjelp av et instrument som kalles en nephroscope innføres gjennom et innsnitt i ryggen.