Digidexo.com

Hvordan forklare celleåndingen til barn

Hvordan forklare celleåndingen til barn


Celleånding er en ganske komplisert forekomst innen levende ting. Resultatet av denne forekomsten er konvertering av energirike molekyler til energi som opprettholder livet og alle livets prosesser. Mens det er mange tekniske detaljer som er involvert i celleåndingen, hvis du holde det enkelt og grunnleggende, vil du være i stand til å forklare det med hell til barn.

Hvordan forklare celleåndingen til barn

Utfør en online søk for å lære så mye du kan om celleåndingen før du prøver å forklare det til barn. En mulig søkeordet: "Hva er celleånding?" Konsultere noen online medisinske leksikon du finner. Du kan også be legen din for en enkel definisjon for cellulær respirasjon.

Gjennomføre et eget søk for å sikre at du forstå de viktigste begrepene i mobilnettet åndedrett. Noen eksempler på sentrale begreper inkluderer glykolyse, pyruvat, anaerob respirasjon og aerobic respirasjon. Pass på at du helt forstår hva de betyr og deres roller i celleåndingen. Du trenger en grundig forståelse av et emne før du kan bryte det ned til enkle vilkår for barn.

Tegn bilder av disse prosessene for å forklare dem bedre til barn. For eksempel, i stedet for bare å forklare at prosessen med glykolyse innebærer konvertering av ett glukosemolekyl i to pyruvat molekyler, tegne et bilde av den. Ikke bekymre deg om de molekylene ser nøyaktig på tegningen. Det viktige er at barna forstår prosessen.

Gi barna et regneark til å fylle ut under presentasjonen. Pass på at spørsmålene er klare. Hvis barna skrive ned svar på spørsmål som de lærer om celleåndingen, de er mer sannsynlig å forstå prosessen og beholde den informasjonen de har lært. Har mindre barn tegne bilder som de du viser dem av de ulike prosessene.

Spill et spill med barna etter at du forklare celleåndingen. Spillet bør inkludere det de nettopp har lært om prosessen. Vær sikker før du begynner å fortelle dem at det vil være et spill etter presentasjonen. Dette vil gi dem motivasjon til å betale oppmerksomhet som du forklare. Del barna inn i små grupper eller team og har små premier klar for vinnerlaget.

Hint

  • Hvis du arbeider med svært små barn, være sikker på at du har små premier til alle dem etter at du spiller et spill og større premier for vinnerlaget.