Digidexo.com

Aktiviteter for å fremme Hygiene hos barn

Aktiviteter for å fremme Hygiene hos barn


Voksne liker meg ren og synes det er en hyggelig opplevelse, men barna er ofte motvillige til å praktisere selv de mest grunnleggende hygiene vaner. Det er viktig for barn å lære livslang vaner av god hygiene for dem å opprettholde en sunn kropp og bidra til å forhindre spredning av vanlige sykdommer. De er mye mer mottakelig for å lære og praktisere hygienevaner når det er gøy og ikke bare et ork.

Bading

Hvis du noensinne har hatt å jage et barn for å få ham til å ta et daglig bad, så du forstår behovet for en morsom aktivitet som kan gjøre bad tid lettere på dere begge. Gjør det til en hyggelig tid ved å spille musikk og slik at barnet kan velge sine egne favorittbadeleker. Planlegg det å være en del av hans daglige ritualet og holde miljøet stille og fredelig, slik at han lærer at bad er hyggelig og behagelig. Du kan prøve å gi ham bade votter eller bruker en behagelig parfymert badeskum. Ordne for tiden etter badet til en av velvære ved å lese ham hans favoritt historie.

Håndvask

Det er en nødvendighet for barna å holde hendene rene for å hindre spredning av bakterier og sykdommer. Bakterier fra tørke neser, setter hendene i munnen og gni øynene kan spres til andre uten riktig og hyppig håndvask. De fleste barna liker ikke å ta deg tid til å vaske hendene, men kan bli forledet til å gjøre det med en morsom aktivitet eller spill. De fleste barn har en tendens til å være i en hast når du vasker hendene og ikke klarer å gjøre en skikkelig jobb med å eliminere bakterier. Vis dem hvordan å sette en timer i 20 sekunder, og lære dem hvordan du alltid bruke nok såpe til å gjøre et skum og deretter gni briskly. Sørg for at de vet å vaske før timeren bruser. Hvis det er mulig å finne en musikalsk tidsur som kan bidra til å skape en morsom måte å vaske hendene. En annen teknikk kan være å ha dem synge en sang eller si alfabetet mens vaske sine hender.

Tannpuss

Gjør tannpuss en morsom tid ved å handle med barnet ditt for en fargerik tannbørste, til barnas flavored tannkrem og kanskje en spesiell drikkekopp bruke bare når skylling etter børsting. Brainstorm med barnet ditt noen sanger som han bare synger når du pusser tennene. Et forslag kan være "Dette er måten vi pusser tennene våre" sunget til melodien av "Here We Go 'Round the Mulberry Bush." Sørg for at sangen varer i minst tre minutter for ham å gjøre en skikkelig jobb med børsting. Gjør det samme mens han flosses.