Digidexo.com

Typer av Lice

Lus er små, seksbente parasittiske insekter som lever av menneskeblod og er ekstremt lett å fange. Det er fire hovedtyper av lus.

Hodelus

Hodelus er mer vanlig blant barn enn hos voksne, og er ofte spres gjennom head-to-head kontakt. De kan ikke hoppe eller fly, men kan krype ekstremt rask. Symptomer inkluderer intens kløe og krypende fornemmelser. En voksen lus bug (lus) kan klekke opptil seks egg om dagen, 100 i sin levetid.

Kroppslus

Body lus, men en nær slektning av hodelus, er annerledes ved at det ikke lever i håret, men på kroppen, under klærne. Eggene legges i sømmene av klær og kan overføres fra person til person om de deler de samme klærne. De er ikke vanlig å finne i USA.

Skam lice

Også kalt "krabbe" lus, disse feilene er kortere av vekst med en krabbe-formet kropp. De finnes i kjønnshår regionen, men kan finnes i ansiktshår og selv øyevipper. De er hovedsakelig innleide via seksuell kontakt eller i sjeldne tilfeller, ved å sove i samme seng som en smittet person.

Book lus

Denne type lus er ofte funnet i blad søppel, under bark av trær, og selv innenfor sidene i bøker. Disse finnes ikke på mennesker og ikke mate på blod. De kan forårsake skade på bøker.

Behandling

Hver type lus krever sin egen spesialbehandling.

Hodelus for eksempel, krever vanligvis flere behandlinger med over-the-counter plantevernmiddel som inneholder sjampo og forsiktig for-hånd fjerning av lus egg.

Kjønnshår lus bør fjernes for hånd gjennom nøye undersøkelse og gre.

Bestill lus kan ha nytte hånd fjerning også.