Digidexo.com

Medisiner for å behandle ADD

Når et barn blir diagnostisert med ADD (Attention Deficit Disorder), er det vanlig for foreldre å være full av spørsmål. En av de vanskeligste spørsmål å besvare er om å bruke medisiner for å behandle barnet. Mens det er velkjent at medisiner kan være effektiv i behandling av ADD, mange foreldre er forvirret om hvilken som vil fungere best mens forårsaker færrest bivirkninger.

Bestemme å medisinere

Du bør ta beslutningen om å medisinere din ADD barn etter å diskutere saken med legen sin. De fleste barn med ADD har nytte av å bli behandlet med medisiner. Barnets lege vil være i stand til å foreslå den rette medisinen basert på ditt barns unike situasjon, personlighet og alvorlighetsgraden av symptomene.

Typer medisiner

Den vanligste typen ADD medisiner er metylfenidat narkotika, som er sentralstimulerende midler. Dette inkluderer medisiner som Ritalin, Concerta og Focalin. Selv om det kan virke mot sin hensikt å foreskrive sentralstimulerende midler for å behandle hyperaktivitet og uoppmerksomhet, sentralstimulerende medisiner arbeide for å holde ADD hjernen fokusert og oppmerksomme.

Andre sentralstimulerende midler som brukes til å behandle ADD er klassifisert som amfetamin. Disse inkluderer Dextrostat, Adderall og Vyvanse, blant andre. Methylphenidates og amfetamin virker ved å øke nivåene av visse kjemikalier i hjernen. Disse medikamentene er kjent for å være vanedannende hos voksne, men vanligvis ikke i barn. Likevel har en del ADD medisiner tjent svart boks advarsler fra FDA. Dette betyr at emballasjen advarer av potensielt farlige bivirkninger. Foreløpig disse medikamentene er Adderall, Concerta, Daytrana, Desoxyn, Dexedrine, Focalin, Meta, Methylin, Ritalin og Strattera.

Nonstimulant medikamenter kan også brukes ved behandling av ADD. Visse antidepressive medikamenter som Wellbutrin og Norpramin har også blitt brukt, men deres effekt er fortsatt under utredning.

Finne riktig medisinering

Ingen ADD medisiner som fungerer for alle. Det er svært sannsynlig at barnet og hennes lege vil prøve flere medisiner før du finner den rette. Under prøveperiode på noen nye stoffet, er det viktig å observere barnets atferd for å sikre at du oppdager eventuelle bivirkninger før de blir et problem.

Sikkerhet

Medisiner foreskrevet av leger til å behandle ADD har blitt grundig studert for sikkerhet og effekt. Likevel, noen foreldre er bekymret for at deres barn vil lide av bivirkninger. Mens det er sant at disse medikamentene ofte kommer sammen med bivirkninger (som søvnløshet, tap av matlyst og hodepine eller svimmelhet), kan fordelene oppveier risikoen. Den største sikkerhetsrisikoen ligger i potensialet for misbruk av ADD narkotika: Ritalin, Concerta og andre add narkotika er ofte tas i høye doser for å etterligne effekten av kokain. Med effektiv foreldrekontroll av medisiner, er denne risikoen minimal for barn.

De andre bitene i puslespillet

Medisinering er bare en del av en ADD behandling plan. Den mest effektive måten å behandle tilstanden er med en kombinasjon av medisiner, regelmessige avtaler med en rådgiver, psykolog eller psykiater, og overnatting i klasserommet. Med et omfattende behandlingsplan og samarbeid både hjemme og på skolen, er prognosen for barn med ADD svært positive. Snakk med legen din om eventuelle bekymringer du har og jobbe med ham for å utvikle en behandlingsplan som er riktig for barnet ditt.