Digidexo.com

Hvordan å sammenligne sølv legering, gull, porselen eller harpiks som en fylling for Hulrom

Hvordan å sammenligne sølv legering, gull, porselen eller harpiks som en fylling for Hulrom


Når en tann er skadet av tannråte til et punkt for å forårsake et hulrom, er det nødvendig å få en fylling fra en tannlege for å gjenopprette tannen og forhindre ytterligere nedbrytning. Etter nedbrytning blir fjernet, blir et fyllmateriale bundet til tannen. Det finnes flere forskjellige typer fyllmaterialer brukes, inkludert sølvlegering (også kalt amalgam), gull, porselen og komposittharpiks. Ingen type materiale er rett i enhver situasjon. For å bestemme hvilken som vil fungere for din hulrom, må du vurdere mange ulike faktorer.

Bruksanvisning

•  Ha en tannlege undersøke hulen og diskutere alternativer. Med hulrom som er meget stor, kan harpikskomposittfyllinger ikke anbefales fordi det kan chip eller erodere over tid. Vanligvis harpiks fyllinger bare vare 3 til 10 år.

Sammenlign kostnadene for hver type fyllmasse og vurdere hvor mye du har råd til å betale for å få tennene fylt. Noen fyllmaterialer er betydelig dyrere enn andre. Gull og porselen er de dyreste alternativene, og sølv legering og kompositt harpiks er relativt rimeligere.

Vurder plasseringen av hulrommet når du sammenligner de ulike fyllalternativer. Mens alle materialer blir ofte brukt i ryggen jekslene, er kompositt harpiks det vanligste valget for fyllinger i fortennene fordi det kan matche fargen på tennene nøye.

Bestem hvor mye utseendet på tann betyr noe for deg etter at den er fylt. Porselen og kompositt harpiks er ansett som de mest attraktive materialer for tannfyllinger fordi de tett etterligne fargen på tennene. Sølv legering og gullfyllinger er relativt svært merkbar.

sammenligne holdbarheten av ulike fyllingsmaterialer for hulrom når vi leter etter en restaurering som vil vare så lenge som mulig. Gull fyllinger kan vare 20 år eller mer, og porselen varer mye lenger enn harpiks. Sølv legering fyllinger kan bli matt eller korrodert over tid og kan bare vare 5 til 7 år.

Ta flekker i betraktning. Folk som drikker mye kaffe, mørk farget brus og te eller som røyker jevnlig kan være lurt å unngå å fylle hulrom med kompositt harpiks, som det pleier å farge lettere enn andre materialer.

Hint

  • Folk har ofte sølv legering fyllinger fjernet og erstattet med porselen eller komposittfyllinger for å forbedre utseendet av deres munn.
  • Folk tidvis har allergiske reaksjoner på enkelte typer fyllingsmaterialer. I slike tilfeller er fyll fjernet og et annet materiale som er valgt.