Digidexo.com

Blue Light Therapy for gulsott

Blue Light Therapy for gulsott


Blått lys terapi, også kalt fototerapi, har blitt brukt til å behandle neonatal eller spedbarn gulsott i mange år. Spedbarn gulsott oppstår når en baby leveren ennå ikke er utviklet nok til å absorbere en gulaktig pigment i blodet kalles billirubin. I de fleste spedbarn, vil gulsott kurere seg selv over tid. Men hvis barnet ditt har flere helsemessige forhold eller har et alvorlig tilfelle av gulsott, leger vil vanligvis anbefaler blått lys terapi for å behandle tilstanden.

Årsaker

The University of Michigans CS Mott Children Hospital artikkelen "Your Baby, gulsott, og Lysbehandling" antyder at gulsott kan være forårsaket av en underutviklet leveren, fra ikke å konsumere nok morsmelk, fra en kjemisk i morsmelken som forårsaker gulsott, og når en mor og hennes spedbarn har forskjellige blodgrupper. Den siste årsaken er den mest alvorlige som morens antistoffer ødelegge barnets røde blodlegemer. For å forhindre denne tilstanden, før fødselen moren administreres en injeksjon av RhoGAM, et kjemikalie som holder morens antistoffer fra å angripe spedbarnets røde blodceller.

Symptomer

Gulsott er først og fremst identifisert som det gir øyne og hud et gulaktig skjær. Ifølge MayoClinic.com, er den kjemiske billirubin også gulaktig i farge, og når avvist av leveren, sirkulerer gjennom blodstrømmen og gir huden og øynene en gul fargetone. Andre symptomer på alvorlig gulsott i et spedbarn inkluderer: høyfrekvente skrik, manglende matlyst, problemer med å få vekt, og en gulaktig fargetone i mer enn tre uker. Hvis disse symptomene vedvarer, eller hvis du er vitne flere symptomer på babyen din, kan du kontakte barnelege umiddelbart.

Blue Light Therapy

Artikkelen "Your Baby, gulsott, og Lysbehandling" sier at spedbarn gulsott kan behandles med vanlig amming. Mer alvorlige tilfeller av gulsott som varer mange uker er ofte behandlet med en "BiliBlanket", en spesialdesignet teppe som avgir blå-farget lys som absorberes av babyens blod og hud. Når absorbert, bryter dette lyset ned bilirubin og gjør den til avfall som skal elimineres i barnets avføring. Av denne grunn, vil spedbarn som bruker Biliblanket har ofte løs, grønn-farget avføring fra bilirubin i sine avfall. Det kan ta opptil tre eller fire dager for blått lys terapi for å redusere overflødig bilirubin i barnets blod. Men når det skjer barnets leveren er vanligvis modne nok til å håndtere bryte ned bilirubin uten assistanse.