Digidexo.com

Belly Fat & hormonelle lidelser

Belly fett er den synlige ytre lag av fett (også kalt mage eller underhudsfett). Tilstedeværelsen av magefett ofte indikerer tilstedeværelse av visceral fett i magen. Fat i umiddelbar nærhet kjertler i hormonsystemet, samt store organer, kan føre til hormonelle lidelser.

Fakta

En hormonforstyrrelse påvirker endokrine systemet, gjorde systemet opp av kjertler som bruker hormoner for å administrere metabolisme, vekst, pubertet og humør. Kjertlene inkluderer pineal, hypofyse, skjoldbruskkjertel, thymus, binyre, bukspyttkjertel, eggstokk og testikler. Fordi fett utskiller kjemikalier og hormoner, er det ikke galt å tenke på fettcellene som en endokrin kjertel, også. Overskudd av fett og magefett i særdeleshet, frigjør substanser som forstyrrer funksjonen av hele endokrine systemet.

Funksjon

Abdominal fett spiller en rolle i endokrine lidelser når den produserer overdreven hormoner som forstyrrer det endokrine systemet. Mange av de resulterende endokrine lidelser oppmuntre fettlagring, noe som skaper en ond sirkel av fett å lage fett. Jo større mengde visceralt fett, jo høyere er risikoen for at fett å kaste det endokrine systemet off-balanse. Endokrine lidelser omfatter diabetes, skjoldbrusk sykdom, hypotyreose, Addisons sykdom og Cushings sykdom, men det er mange flere.

Effekter

Buk fett ofte indikerer fett rundt indre organer, som kan øke produksjonen av blod lipider (fettsyrer og kolesterol). Økt fett fører til økt blodlipider, noe som fører til økt dårlig kolesterol (LDL), redusert god kolesterol (HDL), så vel som insulinresistens. Høyt LDL og lavt HDL har vært knyttet til hjerte-og karsykdommer. Insulinresistens er en faktor i metabolsk syndrom, så vel som type 2 diabetes; disse forholdene også øke risikoen for hjerte-og karsykdommer.

Identifikasjon

Ved magnetisk resonans-avbilding og computertomografi, har medisinske fagfolk vært i stand til å linke midje størrelse til tilstedeværelsen av fett rundt organer. Hvis du er en kvinne med en livvidde på 35 inches eller større, eller en mann med en midje måling av 40 inches eller mer, bør du oppsøke lege for å sjekke blodtrykket, samt nivåer av triglyserider, HDL (bra) kolesterol, LDL (dårlig) kolesterol og glukose.

Potensiell

For å redusere risikoen for en vekt relatert hormon lidelse, er det viktigst å bringe vekten ned til en alder, kjønn og høyde passende antall. Turgåing, løping og / eller styrketrening er påvist metoder for å oppnå og opprettholde en sunn vekt. I tillegg ta hensyn til hva du spiser og hvor mye du spiser. Fokus på komplekse karbohydrater (hele korn, grønnsaker, frukt) og magre proteiner. Unngå bearbeidet mat, sukkerholdig drikke, transfett og mettet fett. Vær oppmerksom på mengden mat i hvert måltid, er en porsjon generelt ikke større enn størrelsen på knyttneve. Konsultere legen din før du starter noen vesentlige justeringer i kosthold og / eller fysisk aktivitetsnivå.