Digidexo.com

Østrogen Definition

Østrogen er en gruppe av kvinnelige kjønnshormoner som er ansvarlige for regulering av kvinners reproduksjonssystemet, seksuell funksjon og evne til å bære et barn. Den styrer også en rekke andre funksjoner i kroppen, blant annet en kvinne visjon, evne til å lukte, bein styrke, hjerte-karsystemet og humør. Lavt østrogennivå kan føre til ytterligere komplikasjoner, inkludert redusert fruktbarhet og bentap.

Source

Østrogen produseres av eggstokkene, som ligger i kvinnens reproduktive system. Ifølge New York-Presbyterian Hospital, binyrene produserer også østrogen.

Typer

Hovedtyper av østrogen inkluderer østron, østradiol og østriol.

Funksjon

Østrogen er ansvarlig for å utløse pubertet, regulerer menstruasjonssykluser og tillater fosteret å overleve inne i moren under svangerskapet. Ifølge "A Woman guide til naturlige hormoner" av Christine Conrad, østrogen kontrollerer også mer enn 300 andre funksjoner i den kvinnelige kroppen.

Svingning

Østrogennivået øker under graviditet og nedgang når en kvinne ikke har nok kroppsfett på grunn av underernæring, for mye trening eller en spiseforstyrrelse.

Fordeler

Ifølge drugs.com, blir østrogen også brukes i visse medisiner for å behandle osteoporose, prostatakreft, brystkreft og menopause. Østrogen er vanligvis inkludert i hormonerstatningsterapi stoffer, som brukes til behandling av menopause.