Digidexo.com

FDA godkjent Vekttap

Fedme er blitt USAs fremste årsaken til forebygges død og kan knyttes til en rekke helserisikoer. Kosttilskudd lover å kaste fett og uønskede pounds, men er ikke regulert av Food and Drug Administration (FDA). Dette kan være et tegn på at kosttilskudd kan være ineffektiv eller mangler klinisk dokumentasjon som beviser påstandene. FDA har godkjent noen medisiner for å bekjempe fedme. Vær klar over at disse medisiner kommer med bivirkninger, men bivirkningene kan være mindre i lys av de samlede helsemessige fordeler av å miste vekt.

Meridia

Meridia (sibutramin) er en selektiv noradrenalin og serotonin reuptake inhibitor, som er FDA godkjent for å redusere vekten. En studie av den tyske Diabetes Research Institute ble utført med 389 overvektige pasienter gjennom en 54-ukers prøveperiode, ved hjelp av 15 mg Meridia eller en placebo. Dette forsøket var dobbelt-blind --- pasientene visste ikke om de ble tatt Meridia eller placebo. Det ble bekreftet at fagene på Meridia mistet mer enn 5 til 10 prosent av den opprinnelige vekt enn placebogruppen. Den Meridia gruppen også forbedret sin lipidprofil med en økning i HDL-kolesterol. En 15 mg daglig dose av sibutramin ble ansett som sikkert og effektivt for ytterligere vekttap i løpet av en vektreduksjon program.

Orlistat

Alli (reseptfrie) og Xenical (resept) bør brukes med en lav-kalori, lav-fett diett, i forbindelse med trening, for å hjelpe til tap av overflødig vekt. Orlistat er en lipase-inhibitor. Dette er en klasse av medikament som virker i tarmen for å blokkere opptaket av fett inn i systemet. Reseptbelagte orlistat vanligvis gis til personer med diabetes, hjertesykdom eller høyt blodtrykk. Imidlertid er det fett som er blokkert utskilles i avføringen. Vanlige bivirkninger som omfatter gastrointestinalt ubehag, oppblåsthet og oljeaktig avføring aa resultatet av den uttømte fett.

Fedme hos barn

Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, er utbredelsen av barndommen fedme på økningen. Overvektige og overvektige barn fra 2 til 5 år økte 7,4 prosent, barn 6 til 11 år økt 10,5 prosent og barn i alderen 12 til 19 år gammel økte 12,6 prosent. CDC rapporterer at 80 prosent av barn overvekt i alderen 10 til 15 vil bli overvektige etter alder 25. Men det er en mangel på sikkerhetsdata som støtter kombinasjonen av barn og vekttap kosttilskudd. Barn bør se en ernæringsfysiolog for å gi riktig grunnlaget for en sunn livsstil: ernæring og mosjon. Barn må lære å spise for å leve og risikoen ved dårlig mat valg.

Spekulasjon og bivirkninger

Vekttap kan økes med foreskrevet medisiner i de fleste kliniske studier. Pasienter kan forvente en 8 til 10 prosent vekttap fra innledende baseline vekt --- forutsatt at de kombinerer ernæring, en vekt-tap programmet og den foreskrevne medisinen. Medisiner har bivirkninger, som bør vurderes før du tar dem. Sibutramin kan indusere økning i blodtrykk og puls i en liten prosentandel av pasientene. Du må kanskje slutte å ta medisinen hvis dette er tilfelle. Orlistat er bivirkningene inkluderer gastrointestinal ubehag og økt tarmaktivitet.

Advarsel

Søke råd hos helsepersonell før du bruker noen medisiner. Bruk aldri medisiner uten resept. Vurdere risiko og fordeler før du bruker. Vær oppmerksom på, i de fleste tilfeller, vekt kan styres med et balansert kosthold og treningsprogram.